20 år med kvindefridag i Østervrå

20 år med kvindefridag i Østervrå

22. februar 2011 - kl. 13:50 - af

Kvindernes årlige fridag står atter for døren, denne gang i jubilæets tegn.

For 20 år siden var der nogle friske piger i Østervrå, der tog springet og inviterede en busfuld af deres medsøstre på Pigernes Fridag. Den tradition er der blevet holdt godt fast i, og denne gang er der jubilæumstur.

Datoen for årets fridag ligger helt fast – den første lørdag i marts – altså i år 5. marts, også fordi kvindernes internationale kampdag ligger tæt herpå. Nu er Pigernes Fridag nok noget af det mest upolitiske, der findes. Hovedformålet med turen er pigefællesskab og hyggeligt samvær, og de hygger sig pigerne fra Østervrå og omegn. For det har nemlig bredt sig langt ud over bygrænsen, for veninder, arbejdskolleger og familiemedlemmer tager af sted sammen, og så behøver de ikke lige at være fra Østervrå alle sammen.

Hvert år nedsættes et udvalg, som står for tilrettelæggelse af turen, og i år er heller ingen undtagelse. Det kan godt kræve lidt fodarbejde, for årstiden er ikke den bedste, hvis man vil ud med et større selskab, men indtil videre er det lykkedes rigtig godt, siger det fem piger store udvalg. Vi har forsøgt at lægge et program for årets tur også med nye tiltag, fortæller Aase Jensen, og hvis vi selv skal sige det, så bliver det rigtig godt.

Hemmeligt program
Hvad det er, der bliver så godt, det vil hun overhovedet ikke ud med, for det er endnu en af traditionerne i Pigernes Fridag – turens program er hemmeligt – meget hemmeligt. Det ligger helt fast, at der indledes med morgenkaffe i ØVI’s klubhus, og så kan deltagerne forvente at være hjemme igen midt på aftenen, men herefter er munden lukket med syv sejl.

Ja, jeg kan måske lige røbe, at der bliver noget for de pyntesyge, og så kan vi også se frem til smagsprøver – måske flydende eller fast, lyder det hemmelighedsfuldt. Det bliver sjovt og udfordrende, og det er en god ide at være klædt på til årstiden med fornuftigt fodtøj, slutter Aase Jensen.

Deltagelse
Tilmeldingen kan ske til Åse Jensen eller Tove Karlsen, og det sker efter først til mølle princippet, så der er ingen grund til at tøve – heller i dag en i morgen!

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '20 år med kvindefridag i Østervrå' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger