Nyt program undersøger manglen på læger i Nordjylland

Nyt program undersøger manglen på læger i Nordjylland

21. februar 2011 - kl. 18:40 - af

TV2/Nord har tirsdag premiere på Nyhedsmagasinet Konsekvens. Det nye magasin stiller skarpt på et aktuelt nordjyske emne. Det første program sætter fokus på manglen på privat praktiserende læger i Nordjylland, og undersøger om der gøres nok for at der er læger til alle nordjyder.

-Nyhedsmagasinet Konsekvens går i dybden og sætter perspektiv på nogle af de historier, som vi ikke har plads og tid til at gå langt nok ind i, i den daglige nyhedsformidling, siger nyhedschef på TV2/Nord Jesper Christiansen.

Nyhedsmagasinet består af en række indslag om månedens aktuelle og en række gæster i hos Bo Storm Madsen, som er programmets hovedvært. Det første program sendes direkte fra en lægepraksis i Kaas. Her får Bo Storm Madsen besøg af tre aktuelle gæster, som diskuterer det nordjyske problem med at rekruttere læger til landsdelen.

I dag er der 47 ledige ydernumre i Nordjylland og således et stort behov for at få nye læger til, hvis alle nordjyder skal have mulighed for have egen læge i de kommende år. Nyhedsmagasinet Konsekvens undersøger om, der er læge til alle om 10 år, og spørger de ansvarlige politikere, hvad de vil gøre for at sikre, at der er læger til alle.

Nye tal fra Region Nordjylland viser, at et stort antal praktiserende læger snart går på pension.
I øjeblikket er der 335 praktiserende læger i Nordjylland. I Frederikshavn kommune er ingen under 40 år, men hele 13 praktiserende læger, der er 60 år eller ældre. Ligeledes mangler der på nuværende tidspunkt 4 læger i kommunen.

SaebyAvis spurgte Finn Jakobsen, Regionrådsmedlem fra Venstre, om hans holdning til manglen på læger og ligeledes om hans syn på det nye sundhedshus i Sæby.

Han fortæller: “Efter at regeringen for nylig bevilgede 23,9 mio. kroner til opførelse af et nyt sundhedshus i Sæby, er der åbnet for, at man i Sæbyområdet også i fremtiden kan tilbyde befolkningen en lang række sundhedsydelser – og gerne flere end dem, vi kender i dag.

Indenfor en kort årrække vil der være udbredt lægemangel i Sæbyområdet. Allerede nu er der ventelister for tilmelding til nogle praksis.

Men med opførelse af et nyt sundhedshus, er jeg overbevist om, at flere læger vil tiltrækkes området.

Det vil også åbne for nye muligheder for andre sundhedstilbud i lokalområdet. Ud over almen praktiserende læger er det vigtigt for mig, at der kommer andre  speciallæger, tandlæger, fysioterapeuter, psykologer mv. ind i sundhedshuset, og derudover skal der også være plads til  sundhedspersonale fra kommunen.

Udviklingen i sygehusvæsenet går i retning af, at flere og flere behandles ambulant, og skal man indlægges akut, sker det på ét af regionens 3 nye akutsygehuse, der har mange special-kompetancer.

Derfor håber jeg, det lykkes at samle en bred vifte af sundhedsydelser i Sundhedshuset så mindre komplicerede opgaver og mindre skadestuefunktioner på sigt kan udføres hele døgnet i Sæby.

Sundhedshuset i Sæby beregnes fra start at rumme mindst 9 lægepraksis med klinikker. Klinikkerne får fælles reception, ventearealer og kantinefaciliteter. Der indrettes lokaler til undervisning og møder.

Når Sæby er blandt de udvalgte byer, hvor der nu etableres Sundhedshus skyldes det ikke mindst, at hovedparten af de praktiserende læger har stået sammen om at støtte opførelse af et Sundhedshus. Dertil kommer at også andre sundhedsbehandlere har vist stor interesse. Det er godt udgangspunkt for fremtidens Sundhedshus.

Nu er det op til regionen, kommunen, de praktiserende læger og andre sundhedsinteresserede at samarbejde om, at finde løsninger til at finansiere det samlede byggeri.

Selv om både region og kommune nu har mulighed for at medfinansiere, tror jeg, at der også skal findes andre økonomiske medspillere. Her kan jeg forestille mig at både private investorer og pensionskasser kunne være interesserede”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt program undersøger manglen på læger i Nordjylland ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER