Ny sundhedsaftale – hvad betyder den for dig?

Ny sundhedsaftale – hvad betyder den for dig?

19. februar 2011 - kl. 10:27 - af

Hvordan sikrer vi et sundhedsvæsen, hvor borgerne let og ubesværet modtager sundhedsydelser på tværs af sygehusene, de praktiserende læger og kommunerne? Hvordan skaber vi et sundhedshus i Sæby? Er der brug for flere praktiserende læger i Skagen i sommerhalvåret?

Disse og flere spørgsmål er indeholdt i den nye sundhedsaftale, som Frederikshavn Kommune har indgået med Region Nordjylland. Alle regionens kommuner har indgået en overordnet sundhedsaftale, som er suppleret med en lokal aftale mellem den enkelte kommune og regionen.

Den samlede sundhedsaftale bygger på visionen om, at Nordjylland skal være et godt sted at være borger, bl.a. fordi vores sundhedsvæsen er sammenhængende, og fordi vi samarbejder om løbende at forbedre sundhedstilbuddene til borgerne.

Sundhedsaftalen gælder frem til udgangen af 2014 og har fokus på følgende seks centrale indsatsområder:

1. Indlæggelses og udskrivningsforløb

2. Genoptræningsområdet

3. Behandlingsredskaber og hjælpemidler

4. Forebyggelse og sundhedsfremme

5. Indsatsen for mennesker med sindslidelser

6. Utilsigtede hændelser – hvordan kan vi undgå at der sker fejl?

”Jeg er meget tilfreds med den nye sundhedsaftale, som Frederikshavn Kommune har indgået med regionen”, siger sundhedsudvalgsformand Anders Broholm. ”Vi skal i de kommende 4 år arbejde med en række projekter, der skal bidrage til, at den enkelte patient oplever en endnu bedre sammenhæng mellem de mange aktører på sundhedsområdet. Borgerne skal opleve, at de får behandling af faglig høj kvalitet og samtidig skal de løbende informeres om deres tilstand og behandlingsmulighederne”, pointerer Anders Broholm.

”I sundhedsaftalen har vi bl.a. aftalt, at region og kommune skal arbejde sammen om at etablere et sundhedshus i Sæby. Vores udgangspunkt er, at huset skal kunne rumme områdets praktiserende læger. Måske vil huset også kunne rumme et af kommunens 3 sundhedscenter og andre kommunale sundhedsmedarbejdere. Dette skal vi have afklaret i den kommende tid. Frederikshavn Kommune er jo i den heldige situation, at den fælles ansøgning til Indenrigs- og Sundhedsministeriet er blevet delvist imødekommet med godt 24 millioner kroner”, fortæller Anders Broholm.

”Et andet emne i sundhedsaftalen er lægedækningen i Skagen. Vi har her forpligtet hinanden til, at vi fortsat skal have fokus på antallet af læger i Skagen. Særligt i sommerperioden hvor der er mange turister, skal vi sikre, at antallet af læger er tilstrækkeligt”, understreger Anders Broholm.

”Vi har desuden i forbindelse med sundhedsaftalen tilkendegivet, at Frederikshavn Kommune ønsker det palliative team placeret på det nyetablerede Hospice Vendsyssel. Det er vores opfattelse, at det vil give det bedste faglige miljø og det vil vi fra Frederikshavn Kommune fortsat forfølge”, fremhæver Anders Broholm.

Den generelle sundhedsaftale og den lokale aftale kan ses på kommunens hjemmeside www.frederikshavn.dk. Skriv ”sundhedsaftaler” i søgefeltet øverst til højre.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny sundhedsaftale – hvad betyder den for dig? ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger