Minister og borgmester på skolebænken i Sæby

Minister og borgmester på skolebænken i Sæby

16. februar 2011 - kl. 11:13 - af

I går var undervisningsminister Tina Nedergaard og borgmester Lars Møller, Frederikshavn Kommune på besøg hos elever på Sæbygaardskolen. Anledningen til undervisningsministerens og borgmesterens besøg på Sæbygaardskolen var, at Tina Nedergaards datter, Inge, gerne ville besøge sine tidligere klassekammerater i 1B.

Efter at Inge var blevet fulgt til klassen, beså Tina Nedergaard og Lars Møller skolens nye indskolingsfaciliteter. Nybyggeriet er skabt med henblik på at understøtte holdundervisning og elever i flere grupper. Klasseværelserne er lyse og transparente. Især bemærkede gæsterne god akustik og et godt indeklima. Bygningens indretning virker trivselsfremmende.

Herefter kom Tina Nedergaard og Lars Møller på skolebænken. Temaet var: hvordan beholder vi flest elever i almindelige klasser?

Skolens ledelse gennemgik Sæbygaardskolens mange forskellige tiltag for blandt andet at bevare eleverne i klasserne, at bevare kontakten til de almindelige klasser, når eleven placeres i specialklasser og at fremme en tilbagevenden til almindelige klasser.

Indsatser for at opnå disse mål kaldes inklusion: elever med begrænsede evner skal være så tæt på de almindelige som muligt. Det øger elevens muligheder for et godt liv.

Ledelsen på Sæbygaardskolen forklarer: “Inklusion er først og fremmest et spørgsmål om, at alle voksne omkring barnet tænker inkluderende og kan se værdien af at have eleven i en almindelig klasse. Forudsætningerne for at opnå det er: efteruddannelse, at bevare fleksible muligheder for mindre fællesskaber, forståelse for værdien i et godt forældresamarbejde og gode faciliteter.”

Tina Nedergaard udtaler efter sit besøg på skolen: ”Det var godt at opleve en skole, hvor man lægger særlig vægt på inklusion som mål, og hvor man samtidig netop giver den specialundervisning, som er nødvendig. Man har på skolen en god pointe i at man ikke nødvendigvis hele tiden skal ændre børnene, men også voksne – det er en anderledes tænkning, som vi har brug for. Det var dejligt at besøge en rigtig flot skole med en klar ledelse, og så var jeg i øvrigt særligt glad for at være tilbage på min datters gamle skole sammen med hende.”

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Minister og borgmester på skolebænken i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger