100 millioner kr. i overskud i Sparekassen Vendsyssel

100 millioner kr. i overskud i Sparekassen Vendsyssel

16. februar 2011 - kl. 1:34 - af

Sparekassen Vendsyssel kan i 2010 præsentere et overskud på 100 mio. kr. før skat, hvilket er en forøgelse med hele 225 % i forhold til 2009 og godt 12 mio. kr. bedre end budgetteret.
Dermed er Sparekassen Vendsyssel blandt de forholdsvis få danske pengeinstitutter, som har formået at præstere overskud i alle årene gennem finanskrisen, og med årets resultat forventes sparekassen at ligge blandt de bedste målt på overskud i forhold til forretningsomfang.

Moderat og kontrolleret vækst trods stagnerende efterspørgsel
Resultatet af den primære drift udgør 238 mio. kr., og indfrier dermed forventningerne på 230 – 250 mio. kr., der blev meldt ud i halvårsrapporten for 2010.

På trods af en stagnerende efterspørgsel er det lykkedes sparekassen at realisere målsætningen om en moderat og kontrolleret udlånsvækst. Sparekassens samlede udlån er øget med 5,5 % til i alt 6,3 mia. kr. Indlån incl. puljer er i årets løb steget med 7,1 % til 6,5 mia. kr.

Sparekassens ledelse finder resultatet meget tilfredsstillende.

– Det gunstige resultat viser, at det er lykkedes for sparekassen at fastholde og optimere indtjeningen i et år, som har været vanskeligt for sektoren, siger administrerende direktør Vagn Hansen og fortsætter:

– Resultatet beviser desuden, at vores strategi er holdbar og vil bringe os styrket ud af finanskrisen. Med udgangspunkt i vores primære markedsområde, Vendsyssel, kan vi ved en fokuseret indsats tjene os ud af finanskrisen ved at tiltrække nye gode kunder samt øge forretningsomfanget med eksisterende kunder.

Begrænsning af tab
Det bidrager også positivt til resultatet, at det er lykkedes for sparekassen at reducere nedskrivninger på udlån med 32,2 % i forhold til 2009 igennem en intensiveret kreditmæssig opfølgning. Nedskrivningerne udgør 121,5 mio.kr. i 2010.

– Sparekassens udlånsportefølje er generelt stærk og godt sikret, men naturligvis påvirket af konjunkturudviklingen. Det er glædeligt, både for os og den enkelte kunde, at det i en række tilfælde er lykkedes at forhindre eller begrænse et eventuelt tab, udtaler Vagn Hansen.

Det finansielle fundament er stærkt og solidt
Sparekassens egenkapital er i løbet af 2010 vokset med godt 100 mio. kr. fra 1,28 mia. kr. i 2009 til 1,38 mia. kr. i 2010. Garantkapitalen er steget med 25 mio. kr. og udgør 729 mio. kr.

Ved udgangen af 2010 er sparekassens solvensprocent 18,4, mens sparekassens beregnede solvensbehov er 10,4 %. Sparekassen har således en solvensmæssig friværdi på 8 %-point.

Ud over at være solvent og solid, har sparekassen også sørget for at være særdeles likvid i 2010, bl.a. for at kunne imødegå et muligt fald i indlån ved udløb af statsgarantien under Bankpakke I. Likviditetsoverdækningen var ultimo 2010 på 292,5 % mere end lovens krav. Udløbet af statsgarantien for almindelige indlån havde imidlertid ingen nævneværdig indflydelse på sparekassens indlånsbeholdning.

Sparekassen har god plads i tilsynsdiamanten
Sparekassen Vendsyssel har i 2010 forholdt sig til Finanstilsynets såkaldte tilsynsdiamant, der opstiller fem pejlemærker for risici, som pengeinstitutterne fra ultimo 2012 bør ligge inden for.

Sparekassen har på alle områder god luft og bevægelsesfrihed i forhold til grænseværdierne.

Amagerbankens konkurs
Efter regnskabsårets afslutning har det statslige selskab Finansiel Stabilitet overtaget Amagerbanken efter bankens konkurs. Sparekassen Vendsyssel har ikke eksponeringer mod Amagerbanken i form af kreditfaciliteter, obligationer eller aktiver i Amagerbanken.

Derimod hæfter sparekassen i lighed med de øvrige danske pengeinstitutter for det tab som Indskydergarantifonden må imødese i forbindelse med Amagerbankens konkurs. Sparekassen Vendsyssels seneste opgjorte andel af sektorens indeståelse over for Garantifonden for Indskydere udgør 0,45 %.

Forventninger til 2011
Ved at fastholde strategien og fortsat holde fokus på indtjening forventer vi i 2011 at fortsætte den positive udvikling i sparekassens kundetilgang og øge forretningsomfanget med eksisterende kunder, med deraf stigende indtægter. Omkostningerne forventes at stige moderat. Sparekassens ledelse forventer, at resultatet af den primære drift vil ligge i niveauet 230 – 250 mio. kr.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '100 millioner kr. i overskud i Sparekassen Vendsyssel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger