Ordet er frit: Indlæg fra Bjarne Kvist

Ordet er frit: Indlæg fra Bjarne Kvist

12. februar 2011 - kl. 5:18 - af

Venstres medlem af byrådet, Mogens Brag, revser på Sæby- og SkagensAvis forleden Birgit Hansen, som i et tidligere indlæg undrer sig over hvor den ”sikre drift og økonomiske genopretning” det borgerlige byrådsflertal gik til valg på og igen og igen gentager som et nærmest helligt mantra, dog bliver af.

Mogens Brag hævder, at Frederikshavn Kommune i 2010, for første gang i sin historie, kom ud med overskud på driften og at byrådsflertallet bevisligt er i gang med at realisere en genopretning af kommunens økonomi.

Hvorvidt Mogens bevidst forsøger at manipulere med sandheden, hvilket jeg faktisk har svært ved at tro, eller simpelthen ikke har tilstrækkeligt kendskab til hvordan et kommunalt budget er sammensat kan jeg ikke vide, men begge dele er vel i og for sig lige alvorligt!

Faktum er, at Frederikshavn Kommune siden sammenlægningen i alle årene, med undtagelse af et enkelt, har haft overskud på driftsbudgettet, og at et driftsbudget alene jo ikke siger noget om det samlede regnskabsresultat.

For faktum er jo, at kommunens budget ud over driftsbudgettet også indeholder et stort anlægsbudget og det vælger Mogens meget behændigt at se helt bort fra!

Forbruget på anlægsbudgettet for 2010 ventes at være på ca. 215 millioner og det betyder jo, at tingene unægtelig ser helt anderledes ud end Mogens Brags skønmaleri.

Kommunens regnskab for 2010 er endnu ikke endeligt opgjort, men ifølge en foreløbig resultatopgørelse pr. 31/1-11 tyder alt på et totalt underskud på kommunens budget på op mod 100 millioner.

Det, Mogens Brag, vidner da ikke særlig meget om at i, som du skriver: ” har sat tæring efter næring og er i fuld gang med at genoprette en kuldsejlet økonomi”

Pengene fosser jo ud af kassen, så jeg vil snarere sige det vidner om en total mangel på økonomisk overblik!

Med venlig hilsen

Bjarne Kvist

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Indlæg fra Bjarne Kvist ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger