Grøn Vinter – Grøn Ballade i børnehøjde

Grøn Vinter – Grøn Ballade i børnehøjde

12. februar 2011 - kl. 1:53 - af

I år skal det være endnu sjovere for børn og børnefamilier at tilbringe vinterferien i Lysets Land. Derfor har ca. 25 forskellige aktører valgt at tilbyde alle seje ”grønskollinger” og deres familier en masse oplevelser og arrangementer, der alle har det til fælles, at de er GRØNNE.

Grønt skal forstås bredt, og rummer både genbrug, farven grøn, natur, klima og meget mere. Derfor vil børn og børnefamilier blandt andet kunne opleve både grøn kunst og kunsthåndværk, grøn fart og action, grønne fastelavnsforberedelser, klimaskattejagt, guidede ture i naturen for hele familien og meget mere.

Vi vil være en feriedestination, hvor der altid er gode aktivitetsmuligheder for børnefamilier – uanset om det er sommer eller vinter. Derfor har vi i fællesskab med en række aktører i området udviklet konceptet Grøn Vinter, der er en ny vinterkampagne for Toppen i Børnehøjde” fortæller turistchef i Tversted, Hanne Haandbæk. Hun har siden august 2010 stået i spidsen for et netværk i regi af helårsturismeprojektet Naturen+, hvor der netop arbejdes med at udvikle nye oplevelsestilbud for børn og børnefamilier uden for sommersæsonen.

I netværket har der været enighed om at fokusere på at samle aktiviteterne i de uger, hvor skolerne har lukket.  Derfor er Grøn Vinter placeret i skolernes vinterferie – uge 7 og 8.

Derudover fortæller Hanne Haandbæk, at der har været en meget klar holdning til, at arrangementer og aktiviteter skal være noget, man kan gøre SAMMEN som familie. Børnene skal ikke bare ”sendes af sted”, men derimod have spændende og aktive oplevelser sammen med deres forældre eller måske bedsteforældre.

Hvorfor Grøn Vinter?
Overskriften udtrykker ikke et ønske om en vinterferie uden sne, men skyldes derimod ønsket om at tilbyde børn et nyt koncept, der både kan rumme de klassiske og meget velbesøgte aktiviteter i Lysets Land så som eksempelvis kunsthåndværk, natur og lignende, men som samtidig også symboliserer nye aktiviteter, der ikke tidligere har været en fast del af Toppen af Danmarks oplevelsestilbud for børn.

Klimaskattejagten i Hjørring er et eksempel på en helt ny type arrangement, og det skyldes at blandt andet AVV og Globale Fodspor er aktive i netværket.
Målet er ikke at prædike klima og bæredygtighed eller komme med løftede pegefingre, men det er et godt eksempel på, hvordan man sagtens kan lege og lære på samme tid.

Børn er fremtidens forbrugere
Vi bliver hele tiden mere og mere bevidste om, at vi skal tænke på børn som forbrugere, der har stor indflydelse på valg af både feriedestination og i særdeleshed på endagsudflugter. Derfor er det umådelig vigtigt, at børn der holder ferie i Lysets Land får gode minder og oplevelser med hjem, således de har lyst til at komme igen.” fortæller Hanne Haandbæk. Hun slutter af med at pointere, at alle aktiviteter naturligvis også er for lokale børn og børnefamilier, der har lyst til gode oplevelser i uge 7 og 8.

Hele programmet for Grøn Vinter kan ses på www.lysetsland.dk og på turistbureauerne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grøn Vinter – Grøn Ballade i børnehøjde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger