Nordjysk samarbejde sikrer lægehus i Sæby

11. februar 2011 - kl. 17:01 - af

Det enestående samarbejde mellem region, kommuner og praktiserende læger har båret frugt. Region Nordjylland får knap 100 mio. kr. fra puljen til etablering af lægehuse i udkantsområder. Den besked er netop tikket ind fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
 
Pengene skal bruges til de fire projekter i Hurup, Brønderslev, Sæby og Jammerbugt nordøst, og det vækker stor glæde hos alle involverede parter. Regionen ser satsningen som et stort skridt i den rigtige retning for almen praksis i Nordjylland. Det vil bidrage betydeligt til en positiv udvikling for de praktiserende læger.
 
Anerkendelse af vores behov
– Det har stor betydning, at ministeriet har anerkendt, at vi har et ekstraordinært stort behov i Region Nordjylland. Jeg havde selvfølgelig håbet på at få en endnu større andel af puljen, da vi havde søgt om 245 mio. kr. til bl.a. fem lægehuse. Men nu må vi sammen med de 4 kommuner og de praktiserende læger finde en model for den resterende finansiering. siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).
 
Snarligt møde
Derfor indkalder Region Nordjylland snarest de involverede parter til et møde. Her skal man bl.a. afklare, hvordan projekterne kan realiseres indenfor de økonomiske rammer, der er til rådighed.
 
Der ligger allerede et færdigt koncept for byggerierne, som nu skal sendes i udbud. Men inden da skal det afklares, hvem der skal være bygherre på projekterne. Det forventes at komme på plads primo 2011.
 
Penge til præhospitale beredskaber
Udover pengene til lægehuse søgte Region Nordjylland også om 6 mio. kr. til videokonferencefaciliteter i alle ambulancer, døgnbemanding af lægebilen i Aalborg med speciallæge og paramediciner samt en ny børneambulance.
 
I den pulje har regionen fået penge til videokonferencefaciliteterne og den døgnbemandede lægebil.
 
Beklager Thisted
Lægehuset i Thisted er ikke kommet med, bl.a. med den begrundelse at regionen laver et FAM (fælles akut modtagelse) i Thisted. Det vækker dog nogen undren, da det er vidt forskellige opgaver, en FAM og et lægehus skal klare.
 
– Vi er bestemt glade for de penge, vi har fået, så vi nu kan komme i gang med lægehusene. men vi er kede af, at der ikke kunne blive midler til lægehuset i Thisted. Vi må nu undersøge forskellige muligheder sammen med kommune og lægerne. Vi må dog allerede nu melde ud, at vi ikke kan finansiere projektet på samme måde, som hvis vi havde fået statsmidler til det. Det har regionen ikke mulighed for. Men vi forventer en konstruktiv dialog med de to andre parter om mulighederne, siger Ulla Astman.
 
Behov andre steder
Der venter også en opgave med at se på muligheder i forhold til de andre steder i regionen, hvor der er behov for at etablere nye huse. Regionen vil indlede dialog med almen praksis og kommunerne om behov og muligheder
– Det er utroligt vigtigt for at sikre lægedækningen de steder, hvor der er længere mellem husene. Det er desværre en udfordring, vi har kæmpet med længe. Men nu kan vi forhåbentligt komme godt i gang med at vende udviklingen, og det glæder jeg mig til, slutter Ulla Astman.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjysk samarbejde sikrer lægehus i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER