Nye regler giver klager fra patienterne

Nye regler giver klager fra patienterne

7. februar 2011 - kl. 18:10 - af

Nye regler for sterilisation og fertilisation har givet klager fra patienter. Region Nordjylland har fået mange henvendelser om de nye regler og 25 konkrete klager.
De nye regler for egenbetaling for sterilisation og fertilisation har dels skabt forvirring og dels irritation hos nogle patienter. Nu fører reglerne desuden til klager og en økonomisk udgift for regionen.

– Det er utrolig ærgerligt for de patienter, der pludselig skal betale for en ydelse. Jeg forstår godt, hvis de er både forvirret og irriteret. Vi har ikke bevidst gjort noget forkert. Det er ærgerligt, hvis de berørte får et dårligt indtryk af sygehusene og regionen på den her baggrund, siger Jens Winther Jensen.

– Regionen har informeret så godt som muligt undervejs. Da ministeriet var på vej med ny lovgivning gik vi ud fra, at der blev enten en overgangsordning, eller at henvisningstidspunktet blev udslagsgivende. Men det blev behandlingstidspunktet der i lovgivningen blev afgørende for egenbetaling og skæringstidspunktet var ved nytår, siger Jens Winther Jensen, sundhedsfaglig direktør.

Det har betydet, at nogle patienter før jul har fået information om, at de formentlig nok ikke selv skulle betale, selvom de først blev behandlet i 2011.

– Patienterne skal nu vænne sig til de nye regler. Og vi skal nu til at forholde os til en økonomisk bet alene på grund af klagerne, siger Jens Winther Jensen.

De 25 klager skal nemlig behandles i det nyoprettede Patientombuddet, hvor klagesagsbehandlingen koster 10.850 kr.

– Vi er kede af, at vi får ny lovgivning meget hurtigt, som betyder en udgift for regionen. Samtidig koster behandlingen af en klage i nogle tilfælde mere end den egenbetaling, borgeren skulle have betalt for selve behandlingen. Det er en særlig situation, som vi med god grund er betænkelig ved, siger Jens Winther Jensen.

En sterilisation af en mand koster nu 8.457 kr. og for kvinder 12.980 kr. Fertilitetshjælp koster 5.040 kr. for opsætning af ét æg.

En kommentar til “Nye regler giver klager fra patienterne” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Nye regler giver klager fra patienterne”

  • hold da op ! Hvad betaler vi skat for ?
    Der er da ikke nogle der har råd til at give 5000 for et æg, det er 50-50 chance. Bliver en DYR fornøjelse at skulle blive gravid på den måde. Forrygt..

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nye regler giver klager fra patienterne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger