Familieambulatorium til støtte for gravide misbrugere

Familieambulatorium til støtte for gravide misbrugere

4. februar 2011 - kl. 10:38 - af

Region Nordjylland indvier onsdag officielt et nyt Familieambualtorium i Aalborg. Det skal støtte og hjælpe de gravide kvinder, der har eller har haft et forbrug af medicin eller rusmidler, der kan skabe afhængighed.

Et tilbud til kvinder i hele regionen
Ambulatoriet hører til under Aalborg Sygehus, men tilbuddet gælder kvinder i hele regionen. Det henvender sig som sagt til gravide kvinder, som har eller har haft et forbrug af alkohol, medicin eller stoffer, der kan påvirke barnet.
Familieambulatoriet har været i drift siden 1. oktober, og 2. februar sker den officielle indvielse ved regionsrådsformand Ulla Astman.

Udvidet tilbud
– Vi har arbejdet med området i over 20 år i det såkaldte Baggrundsteam. Nu har vi udvidet tilbuddet. Hvis kvinderne siger ja til det, bliver børnene fulgt helt frem til skolealderen, ligesom vi har fået tilknyttet en psykolog. Kvinderne bliver fulgt i graviditeten af jordemødre, læger og socialfaglige koordinatorer og der bliver samarbejdet med kommunerne ved behov, siger overlæge Margrethe Møller, der er leder af Familieambulatoriet.

God respons
– Vi har god respons fra kvinderne, for graviditeten er en tilstand i kvindernes liv, hvor de er parat til at gøre alt for deres kommende barn. Så vi regner med at få kontakt med 30-50 kvinder om året, fortsætter hun.

Spørgeskema i foråret
Kvinderne bliver henvist fra deres læge og jordemoder. Jo mere ambulatoriet gør opmærksom på sin eksistens, jo flere henvisninger oplever man. Derfor kan ambulatorierne i alle regionerne også forvente henvendelser, når der i løbet af foråret bliver udsendt et spørgeskema til alle gravide i hele landet.
– Det er ikke altid, man selv er helt opmærksom på sit forbrug, men især for meget alkohol kan medføre skader på det ufødte barn. Misbrug af medicin og stoffer kan betyde, at barnet bliver født med abstinenser, fortæller Margrethe Møller.

Yderligere informationer
• Ulla Astman indvier Familieambulatoriet den 2. februar 2011 kl. 14. Ambulatoriet har til huse Vesterbro 14, 1. sal. Efter indvielsen er der fremvisning af Familieambulatoriets lokaler, hvor der er kaffe og kage.
• Arbejdet i Familieambulatoriet bygger på en tværfaglig og tværsektoriel tilgang. Derfor bliver der samarbejdet tæt med kommunerne i regionen. I 2011 bliver der lavet samarbejdsaftaler med de nordjyske kommuner på området.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Familieambulatorium til støtte for gravide misbrugere ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger