Spar Nord Sæby vil bekæmpe dyre varmehuller

Spar Nord Sæby vil bekæmpe dyre varmehuller

2. februar 2011 - kl. 2:30 - af

Spar Nord Sæby tilbyder nu alle boligejere at få taget et varmefølsomt foto af huset – en såkaldt termografering. Mange boligejere lider under et urimeligt højt varmeforbrug, og termografering er ifølge Spar Nord Sæby den mest effektive måde at afsløre og lukke boligens dyre ”varmehuller”.

Iskolde vintre og kraftigt stigende varmepriser har en høj pris for de hundredtusindvis af danske boligejere, der bor i utætte og dårligt isolerede huse.

De galoperende varmeudgifter er mange steder vokset med op mod 40 procent i løbet af det seneste år, og det betyder ifølge Spar Nord Sæby et helt urimeligt pres på boligejernes budgetter og økonomiske råderum. Urimeligt, fordi der i mange tilfælde kun skal en lille indsats til for at undgå endnu et varmesmæk til næste år.

– Rigtig mange boligejere har et stort og overset potentiale for at spare på varmeregningen og derved forbedre deres økonomi. Dem vil vi gerne give syn for sagen med en termografering, der afslører husets største varmehuller, siger boligrådgiver Carsten Aarup i Spar Nord Sæby.

Carsten Aarup forklarer, at mens et almindeligt kamera registrerer lys, så registrerer et termografikamera varme, og dermed viser et termografi, hvor varmen slipper ud af boligen.

Det er ikke mindst de boomende varmeudgifter, der nu får Spar Nord Sæby til at tilbyde landets boligejere et samlet energieftersyn bestående af en energirapport og en termografering. I hele 2011 er prisen for energirapporten og termograferingen nedsat til 500 kroner svarende til en rabat på 2.500 kr. Og vælger man samtidig at blive kunde i Spar Nord eller udvide sit nuværende kundeforhold med en boligsag, refunderes de 500 kroner.

300.000 energislugere
En nylig analyse fra Totalkredit viser, at omkring 300.000 danske boliger bygget før 1980 har et uacceptabelt højt energiforbrug, og en del af dem ligger i Sæby- Østervrå-området. Det høje energiforbrug skyldes hovedsageligt manglende eller dårlig isolering, kuldebroer eller utætte vinduer og døre. Og det er alle sammen svagheder, der nemt lader sig afdække med en termografering:

– Når man får taget et termografi, ved man præcist, hvor varmen slipper ud af huset, og dermed ved man også, hvordan man effektivt kan stoppe hullerne, forklarer Carsten Aarup og fortsætter:

– Mange gange vil udbedring af et enkelt, dårligt vindue eller et svagt punkt i isoleringen være nok til at give store besparelser. Der skal ikke nødvendigvis den helt store energirenovering til, og det afdækker energirapporten ud fra termografiet.

Ud over at afsløre husets svagheder viser energirapporten også, hvor meget boligejeren i kroner og ører kan spare ved at realisere et eller flere af de forbedringsprojekter, som rapporten anbefaler.

Økonomisk lettelse
I gruppen af de 300.000 særligt energislugende huse vil ejeren af et hus på 140 kvadratmeter ifølge Spar Nord i gennemsnit kunne spare omkring 12.000 kroner om året ved at efterisolere og 4.500 kroner om året ved at udskifte vinduerne.

Spar Nords energieftersyn gennemføres i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Botjek, der står for termograferingen, og energiselskabet Energi Nord, der udarbejder energirapporterne.

For yderligere information kontakt venligst:
Carsten Aarup, Spar Nord Sæby Tlf.: 96 89 04 10, e-mail: caa@sparnord.dk

Om Spar Nord
Med 275.000 kunder og mere end 1.500 medarbejdere er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 72 lokale banker fordelt over hele landet. Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.

For yderligere oplysninger se: www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby vil bekæmpe dyre varmehuller' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER