Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

25. januar 2011 - kl. 13:01 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Forbrugerne holder vejret

Danmark

Danmarks Statistik offentliggjorde i ugens løb tal for forbrugertilliden i januar. Tallene viste, at forbrugertillidsindikatoren steg til 3,3 i januar fra -0,7 i december. Det er normalt, at forbrugertilliden er markant bedre i januar end december, fordi udsalget gør januar til et mere oplagt tidspunkt at købe større forbrugsgoder. Korrigeret for sæson-udsving er der tale om en marginal stigning i forbrugertilliden. Ud over timingen af de større varekøb er det især synet på den aktuelle situation i dansk økonomi, der er blevet væsentligt lysere.

Det er også værd at bemærke, at forbrugernes frygt for stigende arbejdsløshed er aftaget markant. Der er stadig en overvægt, der forventer, at ledigheden er højere om et år end nu, men overvægten er faldet fra 12,6 i november til 8,9 i december og 3,3 nu.

Stigningen i forbrugertilliden er ikke stor nok til rigtig at rykke ved udsigten for forbruget. Vi har fortsat brug for en mere markant stigning i forbrugertilliden for at få mere gang forbruget og dermed dansk økonomi. Der er nu også god grund til at forvente, at forbrugertilliden faktisk vil stige i år. Tilliden er i øjeblikket på samme niveau som i begyndelsen af 2010 til trods for, at den økonomiske situation både herhjemme og i omverden nu er klart bedre end for et år siden. I takt med, at det bliver mere klart for forbrugerne, bør det også give mere optimisme. Også selv om det også gradvist vil blive klart for forbrugerne, at deres reallønsfremgang i år vil blive spist af højere skatter.

Renter

De europæiske pengemarkedsrenter er steget kraftigt de sidste to uger, og markedet forventer nu en fuld afvikling af de ukonventionelle pengepolitiske lempelser i euroområdet i sommeren 2011 og den første renteforhøjelse i midten af 4. kvartal. Desuden venter markedet, at ECB sætter renten yderligere op med 1 %-point i løbet af 2012. Det betyder, at markedet nu ligger helt på linje med vores ECB-prognose, som vi har fastholdt i en længere periode.

En af den kommende uges hovedbegivenheder bliver mødet i Federal Reserve. Vi venter ingen store ændringer i erklæringen, og Fed vil formentligt fastholde, at obligationsopkøbsprogrammet på USD600 mia. gennemføres. Desuden venter vi en enstemmig rentebeslutning for første gang i år. Det kan få Fed til at fremstå lidt blødere i tonen.

En anden vigtig begivenhed er ECB’s 3-måneders likviditetstildeling den 26. januar, der vil give os mere viden om bankernes behov for at skaffe sig likviditet hos ECB. Markederne forventer allerede dette, og vi mener ikke, at et fald i den overskydende likviditet har det store potentiale til at sende pengemarkedsrenterne yderligere op.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger