Kyndelmisse fejres naturligvis også i Sæby kirke

Kyndelmisse fejres naturligvis også i Sæby kirke

22. januar 2011 - kl. 1:58 - af

Levende lys hører med til den danske hygge, og der kan være noget næsten religiøst ved vores dyrkelse af hjemlig hygge. Men også i kirken brænder der levende lys på alteret under gudstjenesterne, og lyset indgår i beretningerne fra både jul, påske og pinse. Det er ikke tilfældigt. Johannesevangeliet bruger ordet lys om det, som Kristus bringer, ja, som et udtryk for Kristus selv: “Jeg er verdens lys; den, der som følger mig, skal ikke vandre i mørket, men have livets lys.”

I den tidlige kristne kirke lagde man meget vægt på disse ord, og derfor blev kyndelmisse den fejring, hvor man indviede lys til brug i kirke og hjem for hele året. De indviede lys blev i familierne betragtet som en stor skat, og de blev tændt, når der var tordenvejr, eller ved barselssenge og dødslejer. I dag indvier vi ikke længere lys, men vi takker for, at lyset er kommet til verden, så vi kan få glødende hjerter.

Når vi i vores kirke fejrer kyndelmisse, lægger vi vægt på, at den er som et genskin af julen. I julen hører vi om lyset, der sprænger mørket, oplyser ethvert menneske og viser os nåden og sandheden. Det er der god mening i at blive mindet om midt i den lange og mørke vinter, hvor længslen efter lys og varme er størst. Vel er vinteren nu streng, men foråret er på vej.

Onsdag, den 2. februar, kl. 19 afholdes en stemningsfuld kyndelmissegudstjeneste i Sæby kirke for både børn og voksne. Vi tager den gamle tradition op og fejrer, at lyset er ved at vende tilbage. Derfor vil gudstjenesten være fuld af musik og lys.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kyndelmisse fejres naturligvis også i Sæby kirke ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger