Et sundt hundeliv – seminar for hundeejere

Et sundt hundeliv – seminar for hundeejere

15. januar 2011 - kl. 0:43 - af

HJ Hundesalon afholder ernæringsseminar for hundeejere, som vil vide lidt mere om hvordan man kan give sin hund et endnu bedre liv igennem en sund og varieret kost.

For 30-40 år siden var en dansk hund gennemsnitligt hos dyrlægen 2-3 gange i sin levetid. Samtidig var en dansk hunds levetid gennemsnitligt på 14-16 år. I dag er gennemsnittet i Danmark mere end 2 dyrlægebesøg om året, og hundens gennemsnitslevealder er faldet til 10-11 år!

Hvad er der sket siden vi ser så store ændringer? Svaret er simpelt – hundens ernæring har ændret sig markant igennem perioden. Vi har ændret hundens ernæring hen mod det som er lettest for os mennesker, nemlig færdigmad, med mere eller mindre usunde ingredienser, som er konserveret så det kan holde sig længe.
Da hundene levede som vilde hunde eller ulve i naturen, havde de adgang til en varieret kost, der ud over kød fra nedlagte byttedyr bestod af ådsler, bær, bark, frugter, rødder, planter, nødder og meget andet. Når en hund i naturen spiste et nedlagt byttedyr ville den først kaste sig over byttets indvolde. Da byttet ofte var planteæder betød det, at et naturligt måltid også indeholdt en bred vifte af næringsstoffer fra planter.

På seminaret vil du få en hel klar forståelse af hvordan en sund og varieret kost kan sammensættes for din hund, uanset om det er tørfoder, råt kød, dåsemad, rugbrød, leverpostej, knogler – kun fantasien sætter grænsen.
Det er nemlig ikke en videnskab, men sund fornuft, og når du ved nok om grundbegreberne, kan du træffe fornuftige beslutninger om dette. Efter seminaret kan du gå hjem og starte et nyt kapitel af sundhed for din hund.

Nogle af dagens emner er:

– Hundens biologi, herunder dens nære slægtskab med ulven, og de konklusioner vi kan drage heraf med hensyn til den rette ernæring.
– Forståelse af hvordan hundens fordøjelsessystem er sammensat og fungerer, specielt med vægt på forskellene fra det menneskelige fordøjelsessystem.
– Hvad de forskellige fødegrupper gør for hundens sundhed og hvilken værdi hunden har af dem.

Disse faktorer er iøvrigt væsentlige for alle vores dyr – også katten og hesten!

Seminaret afholdes onsdag den 9. februar 2011 kl. 18.30 – ca. 22.00
Sted: Hj hundesalon, Bodavej, 9300 Sæby, www.hjhundesalon.dk

Tilmelding: mail til helle137@hotmail.com eller ring til helle på tlf.: 23 98 41 98

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et sundt hundeliv - seminar for hundeejere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER