Et godt og langt liv – Besøg på Voerså Museum

Et godt og langt liv – Besøg på Voerså Museum

13. januar 2011 - kl. 5:47 - af

Thorkild Søndergård fra Sæby mener selv, han har haft et godt og langt liv. Han fortæller gerne derom, og tirsdag 18. januar besøger han Voerså Museum, hvor han holder foredraget ”Mine tre liv”. Søndergård er også en ivrig amatørfotograf, og foredraget er understøttet af masser af fotos, hvoraf en del er hans egne.
Han blev født på gården Søndergaard i Try, der ligger tæt ved Thorshøj, for 77 år siden. Helt naturligt handler foredraget om de første 30 år i livet på gården kun afbrudt af en militær periode i kongers ”klær”.
På Søndergård var der af og til smalle tider akkurat som andre steder, og her fortælles om barndom, skolegang, konfirmation, ungdomsarbejde, militærtid og ellers om hårdt arbejde og mange timer om dagen når dyrene skulle passes.

Den midterste periode handler om 28 år i toldvæsenet både i Helsingør og senere Frederikshavn. Fra den tid har Søndergård en hel del sjove historier om både smuglerier og andre historier, som folk forsøgte at binde tolderne på ærmet.

58 år gammel var han nødt til at lade sig pensionere på grund af helbredet. Trods tidlig pension skulle livet gå videre, og han lod sig engagere i flere ting. På Ældrecenteret i Sæby blev han valgt ind i brugerrådet, hvor han var med til at arrangere diverse underholdning for de ældre på centeret. I brugerrådet sad også Vitte Christensen, og de kom til at kende hinanden. Endda så godt at de i dag er gift.

I de sidste år har Thorkild Søndergård beskæftiget sig med rigtig mange ting som ravslibning, gravstenskultur, fotografering, foredrag, undervisning af ældre i brug af pc-er, forfatterskab og er pt. kasserer for Saltlandets Historiske Forening for Sæby og Omegn.

Foredraget starter kl. 19.00. Der er fri entrè og alle er velkomne.

Tekst Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et godt og langt liv - Besøg på Voerså Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER