Årets influenzasæson er nu i gang

Årets influenzasæson er nu i gang

13. januar 2011 - kl. 1:42 - af

Vi har nu set de første tilfælde af influenza A i denne sæson. Som ventet ser det ud til at være domineret af den nye Influenza A (H1N1) 2009, som er kendt fra pandemien 2009-2010.
Der har i de sidste to uger af 2010 og frem til begyndelsen af denne uge været påvist 26 positive Influenza A-prøver i Region Nordjylland. De stammer dels fra almen praksis og dels fra indlagte patienter på regionens sygehuse.

Flest tilfælde med mildt forløb
– De fleste tilfælde har haft et mildt forløb, men i to tilfælde er der alvorlig sygdom med behandling på intensiv afdeling, siger professor Henrik Nielsen, ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling, Aalborg Sygehus.

Der bliver hvert år indlagt patienter, som er blevet meget syge af den pågældende sæsons influenzatype. Det drejer sig oftest om patienter, der i forvejen er svækkede eller lider af andre sygdomme. På nuværende tidspunkt er der ikke noget, der tyder på, at dette års sæsoninfluenza er anderledes end sædvanlige sæsoninfluenzaer.

De centrale sundhedsmyndigheder fører en overvågning af influenza hvert år og vil meddele, hvis der bliver anledning til at ændre på retningslinjer for undersøgelse og behandling.

Husk god håndhygiejne og bliv hjemme ved sygdom
De gældende retningslinjer for forebyggelse lægger vægt på god håndhygiejne samt at syge med influenza bliver hjemme og ikke har kontakt med raske. Derfor anbefales det at kontakte egen læge pr. telefon ved influenzamistanke i stedet for at møde i konsultationen. Ved indlæggelse på sygehus vil influenzapatienter holdes isoleret fra øvrige patienter og gives medicinsk behandling af infektionen.

Yderligere informationer
Læs mere om influenza på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årets influenzasæson er nu i gang ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger