Gratis livskvalitet til astmabørn….

Gratis livskvalitet til astmabørn….

12. januar 2011 - kl. 10:29 - af

Astmaskolen på Aalborg Sygehus har nu i 10 år gjort hverdagen nemmere for børn og unge, der lærer at tackle deres astma. Desværre er mange stadig ikke opmærksomme på det gratis tilbud, der dækker hele Nordjylland.

Hvad kan man gøre, hvis man får et astmaanfald på legepladsen, og medicinen ligger i tasken? Hvad betyder vejret, røg og stærke lugte for astmaen? Hvordan fortæller man kammeraterne om sin sygdom?

På Aalborg Sygehus’ astmaskole kan sygeplejerskerne give børn og unge den undervisning og opbygge den fortrolighed, der sjældent er tid til hos lægen.

»Det handler helt klart om, at børnene – og deres forældre – får redskaberne til selv at tage ansvar for, at de får det godt med deres astma. Vi oplever også, at børnene har stor glæde af at være sammen med ligestillede,« fortæller sygeplejerske Britta Langholz.

»Men vi kunne godt tænke os, at vi var lidt mere synlige. Især uden for Aalborg kan der somme tider gå op til et halvt år, før vi har samlet deltagere nok til et hold, og det er uheldigt for børnene, at de skal vente så længe – for vi ved jo, at der er mange flere, vi kan hjælpe.«

Øjenåbner for børnene – og deres forældre

Undervisningen består af fire formiddage eller eftermiddage, hvor børnene dels lærer om kroppens reaktion på medicinen, dels oplever på egen krop, hvad deres individuelle behov er i forhold til fysisk udfoldelse. Charlotte Skytte, der bor i Thisted og er mor til 12-årige Kåre er glad for, at de blev henvist:

»Kåre har fået en bedre forståelse for, hvad sygdommen handler om, og hvad medicinen gør – f.eks. hvor vigtigt det er også at tage den forebyggende. Det har gjort det nemmere for ham selv at tage ansvar,« siger Charlotte og bliver suppleret af Lone Haugaard fra Nykøbing Mors og mor til Jacob på 10.

»Jacob har fundet ud af, at det er en god idé at tage medicin, inden han skal ud at være aktiv, og han er blevet bedre til at mærke efter, hvornår astmaen er på vej. Jeg vil gerne anbefale forløbet til alle forældre med astmabørn.«

Fakta

Astmaskolen på Aalborg Sygehus er et gratis kursustilbud til børn og unge mellem 6 og 16 år. For at komme i Astmaskolen skal du:

• Være i fast eller periodisk behandling med astmamedicin.

• Have lært at puste i et peakflowmeter.

• Henvises gennem egen læge, speciallæge eller børneambulatorium.

Astmaskolen har fast adresse på Sank Jørgensgade 11 i Aalborg, men har også satellitundervisning i Frederikshavn, Hjørring, Thisted, Aars og Hobro, hvor der bliver kørt hold, når der er tilmeldte nok.

Undervisningen bliver varetaget af tre sygeplejersker, der til sammen deler én fuldtidsstilling.

Netop i disse dage fejrer Astmaskolen 10 års-jubilæum.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gratis livskvalitet til astmabørn....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER