Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

11. januar 2011 - kl. 12:42 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Svagt fald i ledigheden i november

Danmark

Selvom efterlønsdebatten har stjålet de fleste økonomiske overskrifter den seneste uge, så er der trods alt også sket andet i dansk økonomi. Danmarks Statistik offentliggjorde således torsdag ledighedstal for november. Bruttoledigheden har gennem de seneste måneder været svagt stigende – men faktisk var der et svagt fald i bruttoledigheden fra oktober til november på 900 personer – og når man kombinerer det med, at ledighedstallene for de foregående måneder blev revideret lidt ned, så overraskede tallene til den positive side.

Til trods for de pæne ledighedstal er det vores vurdering, at vi i 1. halvår 2011 kommer til at se en svag stigning i ledigheden, men vi forventer ikke, at bruttoledigheden når væsentligt op over 170.000 personer – dertil er den økonomiske fremgang herhjemme og i udlandet for stærk. Dagens tal kan endda, hvis de bekræftes af ledighedstallene for de kommende måneder, få os til at revidere vores ledighedsskøn ned. I 2. halvår 2011 forventer vi at se et mere reelt ledighedsfald. Som udgangspunkt har væksten siden 1. kvartal 2009 været stærk nok til at kunne vende arbejdsmarkedet, men frem for beskæftigelsesfremgang, så er det blevet til en indhentning af det produktivitetsefterslæb, som opstod i slutningen af højkonjunkturen og starten af krisen. Det efterslæb er dog ved at være indhentet, hvorfor at der er grund til at forvente, at væksten i højere grad også kommer til at føre til stigende beskæftigelse.

Ledighedsudviklingen er naturligvis meget afgørende for den økonomiske udvikling i Danmark. Hvis vi får gang i arbejdsmarkedet, så er der basis for en mere blivende fremgang i økonomien. Dertil kommer, at ledighedstallene i 2011 også kan få stor politisk betydning, både for timingen af det folketingsvalg, som vi ved, vi skal have i år, men naturligvis også for forløbet af valgkampen og i sidste ende udfaldet. Der er ingen tvivl om, at den økonomiske situation kommer til at stå højt på den politiske dagsorden.

Renter

Hovedtemaet på obligationsmarkedet er fortsat bedringen i de globale økonomiske udsigter. Den stærke beskæftigelsesrapport fra USA vidner om øget jobskabelse i amerikansk økonomi. I euroområdet overraskede erhvervstilliden positivt, mens et uventet fald i det tyske detailsalg i november skabte nogen bekymring. Vi mener imidlertid, at dette markerer afslutningen på opbremsningen i Tyskland.

De korte renter i USA og euroområdet er steget – primært som følge af den overraskende gode arbejdsmarkedsrapport fra USA.

ECB-mødet i den kommende uge bliver interessant i lyset af den overraskende stigning i inflationen i euroområdet for nylig, der formentlig kan få Trichet til at anslå en lidt strammere tone end sidst. Vores forventning er, at inflationen kun falder gradvist fra det nuværende niveau på 2,2 % til lige under 2 % omkring slutningen af 2011. Der skal ikke meget til for at løfte prognosen med 0,2-0,3 %-point., og så kan det begynde at ligne et problem for ECB.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER