Ordet er frit: Ikke syg nok til at få tilbudt hjælp

Ordet er frit: Ikke syg nok til at få tilbudt hjælp

10. januar 2011 - kl. 14:59 - af

Et tilbud om mammografiscreening på Sygehus Vendsyssel i Hjørring, er et godt tilbud til os kvinder, og man bør, for sin egen skyld, tage imod tilbuddet, når det kommer ca. hvert andet år.

Dog er det frivilligt at tage imod tilbuddet, hvilket gør, at der er forskel på, hvem der undersøges.

Det opdagede jeg, da jeg fik tilbuddet, og ringede for at aftale tid. Samtidig spurgte jeg til kørselsordning for mig på grund af min sklerose og mine vanskeligheder med at rejse med offentlige transportmidler.

Jeg havde så ikke været opmærksom på en linje i folderen fra klinikken, hvor der står, at da det er frivilligt, skal man selv sørge for transport, og det gjorde hun mig opmærksom på. Jeg blev noget forbavset, og sagde kynisk, at jeg åbenbart ikke er rask nok, til at få tilbuddet..! Hun svarede, at man naturligvis ville få en henvisning af sin egen læge, hvis der var mistanke om noget i brystet..!

Jamen, er det da ikke at sortere vi kvinder i en A-kategori og en B-kategori..?

Jeg vil selvfølgelig gå til min læge, hvis jeg engang i fremtiden, skulle opdage noget i brystet..!

Men, da er det måske for sent..!!

Det er jo netop det, dette tilbud skulle komme i forkøbet…

“Blomsten”

10 kommentarer til “Ordet er frit: Ikke syg nok til at få tilbudt hjælp” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

10 kommentarer til “Ordet er frit: Ikke syg nok til at få tilbudt hjælp”

 • Edel Sørensen

  Til Blomsten!.Forstår ikke det er et problem,du selv skal sørge for transport,du får et gratis tilbud om,at få en mammografiscreening,er det så ikke rimeligt du selv sørger for transport????. Man KAN altså ikke forvente,at alt er gratis.En tur til Hjørring kan vel ikke vælte dit budget????

 • Mette Gregersen

  Modtog samme tilbud med stor spænding. Og brugte Falck til transporten da jeg har abonnement. Så sikker ud og hjemtransport. Det kan anbefales.

 • Kirsten Pedersen

  KÆRE BLOMST..
  HAR NETOP LÆST DIT INDLÆG. ER DYBT RYSTET OVER VILKÅRENE FOR, HVEM DER KAN FÅ HJÆLP OG IKKE. HVAD ER DET DOG FOR ET SYGT SAMFUND, DER EFTERHÅNDEN RYDDER UD I SYGE – RASKE, RIGE-FATTIGE??? ER LARS LØKKE VED AT TAG LIVET AF ALLE DE SVAGE I DK? EN UDRENSNING SÅ KUN DE RIGE OG RASKE ER TILBAGE? MEN DET ER VEL OGSÅ DEN ENESTE MULIGHED HAN HAR, HVIS NOGEN SKAL STEMME PÅ HAM IGEN..MEN SÅDAN SKAL DET IKKE VÆRE.. DU MÅ GRIBE PENNEN IGEN OG GØRE DEM OPMÆRKSOM PÅ HULLERNE I LOVEN OG ALMEN HENSYN TIL SYGE BORGERE..DET ER ET ÅBENT TILBUD, OG ALLE UANSET SYGDOM OG ALDER(OGSÅ DEM OVER 70) SKAL HA MULIGHED FOR AT FÅ DEN UNDERSØGELSE..VH KP

 • Mette Gregersen

  Tak til Henrik for at holde den gode tone 🙂

 • Vil holde med Edel…
  Det kan da ikke passe at man skal ha og ha og ha….. Det er et gratis tilbud i får og ja høre lige ordet igen… GRATIS….. ved ikke hvad sådan en screening koster hvis man vil ha den på privat hospital men tror da ikke den koster under 1000 kr. Så igen den er gratis og ja så må man jo finde en mulighed for at kommer der op hvis man gerne vil HA den.. er selv medlem af falck med sygtransport for små 500 årligt.. og ja hvis man så vælger den så kan man jo komme der op hver anden år når man får budet for 1500 og ellers ville den ha kostet mindst 2000 hvis da da kun koster 1000 kr. så ja der er jo sparet 500 kr… 🙂

 • Jeg vil påpege, at indlægget var en opmuntring til debat. Ikke et oplæg til en hetz mod mig som person. Det bliver for lavt og uinteressant for andre læsere, som gerne skulle have en chance for at debattere selve emnet.

  Det er et pænt træk, hvis man kan føle med andre, der er mindre heldige i livet.

  Dette skulle være en debat om, hvorvidt det kan have sin rigtighed, at sundhedsmyndighederne kan tillade sig at prioritere, hvem der kan få disse gratis tilbud.
  Er man KVINDE, er man i risikozonen, uanset alder, (grænsen er 50-69 år), eller/og især hvis man i forvejen er svækket af anden kronisk sygdom.
  Men, men, men, der har man lavet en sortering af, hvem det kan betale sig at prioritere.
  Er man i den heldige situation, at have råd til at holde både bil og Falck-abbonnement, er man jo godt stillet.

  Det er der bare mange, der IKKE er.

  Hvis man ikke kan lide ordet gratis, forstår man sikkert, at et abbonnement ikke kan tegnes uden betaling. Og dér er sagens kerne:
  Er man i en situation, hvor man med et pennestrøg, har fået fjernet sine sygedagpenge, og ingen indtægt har, og desuden INGEN bil eller chauffør har, så virker det gratis tilbud jo nærmest som en fornærmelse.
  Men, som sagt, så synes jeg, at man skal give plads til eventuelle seriøse kommentarer, ikke personlige, men noget alle kan forholde sig til.

 • Har du undersøgt om det passer med den udvælgelse som du beskriver ? Og er det kun i bestemte kommuner/Amter der er de forhold? Det kunne jeg godt tænke mig at vide. Gælder det også andre sygdomme ?

  Når nu du er kronisk syg, hvordan kommer du så til div undersøgelser/lægebesøg ?
  Det er da en god ting at sikre sig, at man altid kan komme til læge og behandling – så forslagene er nu ikke useriøse synes jeg og langt fra en personlig hetz.
  Er det noget du har undersøgt også ? evt kørselskontor osv.

 • Toffe:
  Ja, jeg har siden undersøgt det lidt nærmere, og kan få kørsel til og fra undersøgelse på Hjørring sygehus.
  Så det er jo en dejlig ordning, som jeg påskønner meget. Havde jeg stadig været mit gamle jeg, ville jeg have nydt en tur til Hjørring, ved egen kraft.
  Til dit første spørgsmål…ja, jeg har også undersøgt hvorvidt alderskriteriet også gælder andre steder, og om det er ens for hele landet.
  Og det er det…da regeringen ikke støtter det gratis tilbud, for andre alderstrin.
  Jeg kan jo så undre mig over, om det er en lægelig vurdering, der ligger til grund for kriteriet, eller om regeringen også føler sig hævet over den slags, som i så mange andre af deres handlinger i denne tid..!

 • Jeg mente om de sorterede efter sygdom, jeg ved godt tilbudet først gælder fra man fylder 50 🙂 Så du mener stadig du er valgt fra pga sygdommen?

  Det var da godt du fandt løsning på kørsel, det kunne jeg heller ikke forstå var så stort et problem 🙂 – at nyde en tur til sygehus er nu sjældent noget man kan nyde så meget, som en tur til underholdning eller andet. Så egen bil eller det offentlige gør hvis ingen forskel her. Og at blive transporteret er da mere afslappende synes jeg. Men så kommer du jo afsted alligevel og det er godt.

  Hvorfor mener du man er godt stillet hvis man har Falck-abb. og bil? det skriver du selv.

  Du skriver også at man ikke må komme med personlige kommentarer. Det er jo svært at undgå når det er din egen person du skriver om, håber du selv kan se det 😉

  Hvor meget er du hindret i det daglige af din sclerose ? du skriver du har problemer med at tage offentlige transportmidler. Har du så også hjælp til det daglige i hjemmet og til byture osv? Eller er du bundet i hjemmet.?

  Hvorfor skulle du selv ringe og få en tid til undersøgelsen ? – så vidt jeg ved, står der allerede en tid i brevet fra sygehuset.

 • Edel Sørensen

  Til blomsten.så er alle dine problemer jo løst,og du kan komme i mammografi,hvad er så grundentil,at du har fået fjernet dine sygedagpenge,har du undersøgt det?????

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Ikke syg nok til at få tilbudt hjælp' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger