Martec installere helikopter i Sæby Svømmehal

Martec installere helikopter i Sæby Svømmehal

6. januar 2011 - kl. 14:31 - af

Sæby Svømmehal holdt lukket på grund af jul og nytår, men alligevel sker der noget. Martec i Frederikshavn er i øjeblikket igang med at installere en 6 tons tung Huet i svømmehallen, så der er hektisk aktivitet i disse dage. Vinduerne i den ene ende er afmonteret, for at få den store maskine ind og der er tilkaldt en større kranbil til løfteopgaven, samt diverse håndværkere der skal opsætte og samle de mange elementer.

Og hvad er så en Huet? Jov, det er en helikopter attrap med 8 siddepladser, der skal bruges til undervisning og træning af personer, der til dagligt har tilknytning til maritime gøremål af den ene eller den anden art. Kurset er et krav for at de må udføre arbejde med eksempelvis vindmøller til havs, boreplatforme osv. De skal erhverve et såkaldt Offshore Safty Basic kursus, og det er sådanne kurser, Martec nu skal afholde i Sæby, for bl.a. Mærsk, Vestas, Dong og mange andre store og små virksomheder.

Der findes idag kun et andet sted i Danmark, hvor den slags kurser afholdes, og det er i Esbjerg- Dermed vil denne nye “attraktion” automatisk trække kunder til fra det meste af landet, ligesom det sikkert vil blive et tilløbsstykke for nogen af de mange turister, der hver sommer gæster Sæby.
Hvorfor lige Sæby Svømmehal? – Erik Møller fra Martec fortæller, at aftalen med Sæby passer godt sammen med projektet, da andre svømmehaller i kommunen er så hårdt bookede, at det blive et problem at få til at passe sammen. Ligeledes er det meget dyrt selv at bygge en svømmehal, så aftalen med Svømmehallen i Sæby var det bedste valg for en opgave som denne. Han fortæller videre, at selve installationen er en investering i millionklassen og godkendelsen til at kunne afvikle disse kurser er et langt sejt træk, der har taget flere år at få igennem.

Martec regner med at der skal afvikles 15-20 kurser pr. år og hvert kursus består af 1 dag i svømmehallen. Resten af tiden vil helikopteren hænge i loftet, udenfor rækkevidde for uvedkommende.
Hele installationen skal efter planen være færdig i morgen fredag, og herefter køres der test og øvelser i uge 3 og 4, med et pilotkursus som afslutning sidst i uge 4. De folk der skal betjene udstyret, må nemlig ikke være ukendte for hinanden, så derfor skal de bruge tiden i uge 4 på at lære hinanden og arbejdsgangen at kende.

Huet’en har som tidligere fortalt plads til 8 personer, 4 kursister og 4 instruktører, derudover er der ofte 2 dykkere i vandet, så sikkerheden er helt i top, for dem der er uvandte med situationen og det våde element.
Normalt foregår den endelige prøve hvor kursisterne er spændt fast i Huet’en i mørke, men det er ikke hensigtsmæssigt, da instruktørene jo gerne skulle kunne se og evt. komme kursisterne til undsætning i tilfælde af problemer. Derfor vælger man istedet for at give kursisterne bind for øjnene til prøven, der selvfølgelig foregår under vand.
Teorien der ligger forud for prøven afvikles i lokalerne lige overfor svømmehallen, så alt er samlet i og omkring installationen i Sæby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Martec installere helikopter i Sæby Svømmehal' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger