3.5 mio. til banebrydende og eksperimenterende kultur

3.5 mio. til banebrydende og eksperimenterende kultur

6. januar 2011 - kl. 12:22 - af

Region Nordjyllands Kulturpulje 2010 – 2011 er nu åben for ansøgninger. Der er 3,5 millioner kroner målrettet i høj grad til skabende kunst og kultur.

Behov for bedre vilkår for vækst og fornyelse

– Vi fik i 2009 lavet en tilbundsgående analyse af det nordjyske kulturliv. Det er den, vi tager udgangspunkt i, når vi denne gang uddeler penge fra kulturpuljen. Det vil sige, at vi i høj grad målretter pengene til dem, der skaber kunst og kultur. Vi er nemlig nødt til at skabe bedre rammebetingelser for kunsterne, hvis de skal blive og slå sig ned her hos os, siger Ole B. Sørensen, formand for det rådgivende udvalg for Regional Udvikling (V).

Han fortsætter:

– Kulturen er vigtig for Nordjylland. Den er med til at skabe vækst og innovation både i forhold til selve kulturen, men i høj grad også for erhvervslivet, turismen og bosætningen. Hvis vi skal tiltrække og fastholde både kunstnere og kvalificeret arbejdskraft til erhvervslivet, er det vigtigt med et dynamisk og progressivt kulturliv. Så en styrkelse af kunsten og kulturen er samtidig en styrkelse af Region Nordjylland generelt

Fokus på talent, fornyelse og bæredygtighed.

Vi vil gøre en synlig forskel og forbedre rammebetingelserne for producenter af kunst og kultur i Nordjylland. Kulturpuljen fokuserer derfor på projekter og aktører, som går nye veje på indsatsområder, som:

• kunst og kultur i erhvervslivet

• nye jobs for kunstnere i den offentlige og private sektor

• talenter, vækstlag og den kulturelle fødekæde

• synliggørelse og bedre vilkår for afsætning af kunsten.

Det er vigtigt for Kulturpuljen, at midlerne er med til at gavne en bæredygtig udvikling i hele Nordjylland. Vi lægger derfor vægt på, at projekterne er bredt forankret geografisk, organisatorisk og økonomisk.

Vi gør en forskel for kunsten og kulturen!

Region Nordjylland har tidligere støttet en lang række projekter, som involverede dygtige nordjyske kunstnere, kulturinstitutioner, ildsjæle og virksomheder fra alle egne af Nordjylland. Vi støtter også fortsat det nordjyske kulturliv gennem Vækstforum Nordjylland og Kulturaftale Nordjylland..

Et aktuelt eksempel på Nordjyllands formåen er billedkunstfestivalen PORT 2010, som bygger på en unik samarbejdsmodel mellem region, kommuner, kunstnere, kulturinstitutioner, virksomheder, medier, skoler m.fl.

Kulturpulje 2010-11 skal videreføre og skærpe indsatsen og bidrage til nyiscenesættelse af kunsten og kulturen – også som medskaber af vækst og innovation i Nordjylland.

Ansøgningsfrist

På www.kultur.rn.dk kan du finde mere om kulturpuljen, herunder ansøgningsskemaer. Du kan også se, hvordan Region Nordjylland i øvrigt medvirker til at udvikle kulturområdet, og du kan downloade Kulturstrategi 2010-11 og Kulturanalyse 2009.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '3.5 mio. til banebrydende og eksperimenterende kultur ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger