Virksomheder oplever igen vækst

Virksomheder oplever igen vækst

3. januar 2011 - kl. 12:36 - af

Flere virksomheder viser tegn på fremgang i Frederikshavn Kommune. Virksomheder indenfor bl.a. energi og den maritime branche efterspørger igen arbejdskraft og har optimistiske forventninger til fremtiden. De ledige i kommunen melder sig på samme tid klar til at indtage de nye jobs med en positiv indstilling til at lære nyt.

Flere kommer i job i 2011

På tærsklen til det nye år melder flere virksomheder i Frederikshavn Kommune om vækst og forventninger til fortsat vækst i 2011. Det viser en helt ny FremKom (Fremtidens Kompetencer) undersøgelse, der stiller skarpt på virksomhedernes fremtidige kompetencebehov og de lediges kompetencer. En række virksomheder er blevet spurgt om deres forventninger til fremtidens beskæftigelsessituation. Samlet set forventer virksomhederne en vækst på 8 % i antallet af beskæftigede i løbet af det kommende år. Især har virksomhederne indenfor energi, et af de fire vækstspor i Frederikshavn Kommune, store forventninger til væksten. Her forventer virksomhederne en stigning i antallet af ansatte på hele 18 %.

Borgmester Lars Møller glæder sig over de positive signaler fra virksomhederne:
– At flere virksomheder i Frederikshavn Kommune nu har flotte sorte tal på bundlinjen og igen ansætter folk er vigtige sundhedstegn, som viser, at det igen går den rigtige vej. Det er samtidigt tegn på, at virksomhederne har satset rigtigt i deres måde at håndtere den økonomiske krise på og i deres valg af investeringer. Samtidig bekræfter resultaterne af den nye FremKom undersøgelse, at Frederikshavn Kommune satser på de rigtige vækstspor: Det Maritime, Energi, Oplevelse og Vækst og Fødevarer. Med udsigten til fortsat vækst og flere i job indenfor disse områder er der grund til at gå ind i det nye år med en vis optimisme, udtaler borgmester Lars Møller.

Kompetenceudvikling er vejen frem

Det er især ufaglært og erhvervsuddannet arbejdskraft, som virksomhederne kommer til at efterspørge. Et krav til de ufaglærte er dog, at de har tilegnet sig ekstra

kompetencer f.eks. i form af truckcertifikat eller specifikt branchekendskab. Flere virksomheder er parate til selv at uddanne de ledige så vidt muligt og så længe, de ledige er parate til at lære nyt.

– Når vi ansætter ufaglærte, er det så godt som altid nogen, der har papir på, at de kan noget specielt. Det kan være kranførere, medarbejdere med truckcertifikat eller noget helt andet. Som ufaglært skal man hos os være villig til at få ”fyldt på” og lære mere, lyder det fra en af de maritime virksomheder.

En del af de ledige, der har deltaget i undersøgelsen, udtaler, at de er parate til at tage kurser og/eller uddannelser for at få job.

– Hvis jeg specifikt fik at vide, at det her job er dit, hvis du lærer tysk, så skal du se mig komme af sted, udtaler en erhvervsuddannet kvinde.

FAKTA om FremKom (Fremtidens Kompetencer)

FremKom Frederikshavn undersøgelsen blev søsat på baggrund af de virksomheds-lukninger og afskedigelser, der fulgte i kølvandet af finanskrisen. Der opstod et behov for at undersøge virksomhedernes kompetencebehov i fremtiden samt de lediges og til dels de beskæftiges kompetencer.

Frederikshavn Kommune har udarbejdet undersøgelsen, der tager afsæt i fire vækstspor, som kommunen satser på: Det Maritime, Energi, Oplevelse og Vækst og Fødevarer. De fire vækstspor har været udgangspunktet for udvælgelsen af virksomheder.

Deltagere i undersøgelsen:

23 virksomheder, der samlet beskæftiger 3.218 medarbejdere, har deltaget i interviews

574 ledige har hver i sær besvaret et elektronisk spørgeskema

11 medemmer af 3F, Metalarbejdernes A-kasse og HK har deltaget i gruppeinterviews

Finansiering:

Beskæftigelsesregion Nordjylland: 165.000 kr.

Vækstforum Nordjylland: 250.000 kr.

Frederikshavn Kommune: 250.000 kr.

Resultatet af undersøgelsen udgives i en rapport senere i januar 2011.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Virksomheder oplever igen vækst' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger