Læserbrev: SF gør status og kigger fremad

Læserbrev: SF gør status og kigger fremad

31. december 2010 - kl. 9:08 - af

2010 har ikke været et let år kommunalpolitisk. Udefra har regeringen og DF fortsat bundet kommunerne op på skattestop og udgiftsloft. Og internt i byrådet var starten af året præget af en socialdemokratisk opposition, som skulle finde sine ben oven på en konstituering, som selvforskyldt placerede det største parti uden for magtens centrum.

I løbet af året er det dog lykkedes at inddrage Socialdemokraterne mere og mere i et konstruktivt samarbejde, således at partiet nu er medansvarlig for den økonomiske politik. Kun DF har valgt ikke at tage ansvar for budget 2011, hvilket hører til en af tilværelsens absurditeter, når man betænker, at DF som tungen på vægtskålen i Folketinget sammen med VK er ansvarlig for den økonomiske spændetrøje, kommunerne sidder i, og som desværre har betydet centraliseringer og nedskæringer.

Arbejdsmarkedet i kommunen har haft det svært i 2010. Regeringen har givet skattelettelser til de mest velhavende, og prisen herfor betaler de arbejdsløse i form af halvering af dagpengeperioden og forringelse af aktiverings – og efteruddannelsesmulighederne, hvilket stiller Arbejdsmarkedsudvalget og Jobcenteret over for store udfordringer i 2011.

Byrådet har i 2010 efter adskillige års tilløb ændret skolestrukturen, så skoler i Frederikshavn lukkes og sammenlægges, og en ny bygges. Skagen, der har mistet Kappelborgskolen, mister nu også Hedeboskolen, og eleverne samles på Ankermedet. 10.-klasseeleverne samles i et center i Frederikshavn, og på oplandsskolerne skal naboklassetrin op til 6. klasse samlæses, såfremt klassekvotienten ikke overstiger 28.

I 2010 er dagtilbudsstrukturen ændret, så institutionerne nu samles i større enheder med en mere robust økonomi og større fleksibilitet.

Administrationen er blevet slanket, så bl.a. ledelseslaget, herunder direktionen, er blevet kraftigt reduceret. En ny og mere effektiv organisation med fællescenter og fagcentre har set dagens lys.

Det er glædeligt, at Forsyningen A/S har overtaget AVØ og det affaldsfyrede kraftvarmeværk og dermed styrket vores forsyningsorganisation. Udover at det forventes, at prisen på varme kan nedsættes, er det også med til at styrke vores indsats i forbindelse med en lokal realisering af Frederikshavn Kommunes energibyvisioner.

Den planlagte privatisering af store dele af det kommunale vejnet blev taget af bordet igen, men til gengæld har Teknisk Udvalg været udsat for en kraftig beskæring for at få de økonomiske ender til at nå sammen. Vi må håbe, at regeringen og DF lemper på udgiftsloftet, så overskridelser på snerydningskontoen ikke tvinger byrådet til nedskæringer på velfærden.

2010 har ikke været let, og 2011 bliver heller ikke nogen dans på roser rent kommunaløkonomisk, men vi har i SF valgt at bidrage med vores 5 mandater til at få det bedst mulige ud af den trange situation og sætte vores lid til, at vælgerne ved det kommende FT-valg prioriterer velfærd frem for yderligere skattelettelser til de mest velhavende.

Godt Nytår!

Paul Rode Andersen

Formand SF-Fr.havn

2 kommentarer til “Læserbrev: SF gør status og kigger fremad” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Læserbrev: SF gør status og kigger fremad”

 • Jeg har svært ved at høre på SF’s klynk om regeringen og DFs strategier, når selv samme SF ved kommunalvalget valgte netop Venstre som deres allierede.

  Citat: “I løbet af året er det dog lykkedes at inddrage Socialdemokraterne mere og mere i et konstruktivt samarbejde, således at partiet nu er medansvarlig for den økonomiske politik”. (Citat slut)
  Det må man vel sige er kendetegnende for netop S at tage økonomisk medansvar, men SF at tage æren derfor?

  Men tak til Paul Rode for en fin lille “Statsministertale”.

  Personligt glæder undertegnede sig som bare pokker til kommende folketingsvalg – det kan kun komme for sent.
  Jeg vil gerne anmode andre om at tage, ikke medansvar, men selvstændigt ansvar for holdninger og politiske overbevisninger.
  Tjek grundlaget for hvert enkelt politiske parti, for i valgperioder er de fleste politikere ikke andet end “pågående sælgere”.

  Mvh Anja

 • Søren Dam Andersen

  Var lige ved at tro at Poul Rode Andersen led af en skriveblokering!
  Nu kan vi måske få svar på stillede spørgsmål vedr. skolebuskørsel!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: SF gør status og kigger fremad ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER