AVØ og Forsyningen overtager Affaldskraftvarmeværket

AVØ og Forsyningen overtager Affaldskraftvarmeværket

21. december 2010 - kl. 13:39 - af

AVØ og dermed Frederikshavn Forsyning A/S overtager fra årsskiftet Frederikshavn Affaldskraftvarmeværk, som hidtil har været ejet af DONG.

Forhandlingerne om overtagelsen er foregået gennem de seneste måneder, og de har nu resulteret i en købsaftale, der realiseres 1. januar 2011.

“Vi er glade for at blive herre i eget hus, så vi selv kan styre en væsentlig del af energiforsyningen i kommunen uden at være afhængig af eksterne kontrakter” siger Brian Pedersen, som er bestyrelsesformand i både Frederikshavn Forsyning A/S og datterselskabet AVØ A/S.

Affaldskraftvarmeværket brænder 70 % af det brændbare affald i kommunen og leverer 35 % af al fjernvarme til Frederikshavn by. Herudover produceres der strøm svarende til forbruget i omkring 3.500 husstande. Det bliver AVØ, som kommer til at drive anlægget og sørge for affaldsmodtagelsen, mens varmeforsyningen aftager varmeproduktionen. Det hele bliver dog inden for samme familie, eftersom AVØ fra årsskiftet bliver et datterselskab til Frederikshavn Forsyning.

“Med den nye samlede organisation, vi får fra årsskiftet, bliver vi endnu mere effektiv i forsyningsorganisationen”, fortsætter Brian Pedersen.

Det er allerede besluttet, at prisen for at aflevere affald på værket nedsættes fra årsskiftet med ca. 5 %, og det vil være positivt på et tidspunkt, hvor der kan forventes mere konkurrence om erhvervsaffaldet.

Det forventes også, at priserne på varme kan nedsættes i løbet at de kommende år, men det afhænger blandt andet af prisudviklingen på naturgas og de øvrige brændsler, der bruges til at producere varme med.

Affaldskraftvarmeværket beskæftiger 10 personer, og de er sikret beskæftigelse i det nye ejerskab. Dermed sikres der en kontinuerlig drift på anlægget, som kører døgnet rundt i 48 uger om året. Der indfyres omkring 4,5 ton affald i timen på værket, hvor temperaturen i ovnen ligger omkring 1.000 grader.

Værket blev sat i drift i 1993, og der er i forbindelse med handelen udarbejdet en analyse af værkets tilstand og forventede levetid. Det forventes, at værket kan køre i 10 år endnu, hvis der foretages den nødvendige løbende vedligeholdelse, og til den tid kan det så vurderes, om der skal foretages yderligere levetidsforlængelse. Lovgivningen og statsafgifterne omkring affaldsforbrændingen bliver ændret løbende, og der er næppe nogen, der tør spå om, hvordan de teknologiske muligheder ser ud om 10 år. Det kan også være, at teknologierne omkring bioforgasning og genanvendelse er blevet udviklet så meget, at de kan klare en endnu større del af affaldsmængderne end i dag.

Med købet af AVØ og affaldskraftvarmeværket styrkes Frederikshavn Forsyning A/S’ rolle som lokal energiproducent og distributør væsentligt, og samtidig vil det sikre, at Frederikshavn Forsyning kan styrke sin indsats i forbindelse med realiseringen af Frederikshavn Kommunes Energibyvisioner.

Ud over overtagelsen af AVØ og DONGs affaldskraftvarmeværk i Frederikshavn opretter Frederikshavn Forsyning også fra årsskiftet et entreprenørteam, der skal bistå koncernens selskaber med gravearbejde i forbindelse med anlægsarbejder. Teamet består af 19 medarbejdere, der primært kommer fra det kommunale Park & Vej.

Frederikshavn Forsyning vokser dermed samlet fra de nuværende 149 medarbejdere til 233 efter årsskiftet og bliver dermed en af landets største kommunalt ejede multiforsyningskoncerner.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'AVØ og Forsyningen overtager Affaldskraftvarmeværket' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger