Ny gruppe på Facebook for Sæbynitter

Ny gruppe på Facebook for Sæbynitter

19. december 2010 - kl. 1:03 - af

En ny gruppe så for kort tid siden dagens lys på Facebook. Med Sæby’s gamle byvåben og navnet Sæby tilbage til Sæby, kan der ikke herske megen tvivl om gruppens holdning og plan.
Gruppens stifter er Lene Bach, og hun har allieret sig med Hanne Hede Poulsen, så de nu er to om at administrerer siden. Gruppens holdning til kommunesammenlægningen er da heller ikke til at tage fejl af, når man læser velkomsthilsnen med følgende tekst: ”Sæby er ved at blive opslugt af storebror Frederikshavn, og det vil vi ikke finde os i. Vi vil have vores by tilbage. Et lokalråd kan varetage byens interesser og erhvervsliv.

Allerede nu har gruppen 239 venner og tallet stiger for hver dag. Når man er “godkendt” som ven, har man da også mulighed for at komme med både ris og ros om vores by, samt oploade billeder af de smukke omgivelser, der dengang omkransede Sæby kommune. Om gruppen har til hensigt at blive til en forening eller lignende er uvist på nuværende tidspunkt, men er Frederikshavn også blevet en tand for meget for dig, er det her måske stedet for frustrationerne.

17 kommentarer til “Ny gruppe på Facebook for Sæbynitter” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

17 kommentarer til “Ny gruppe på Facebook for Sæbynitter”

 • Lone Skovsgaard

  Det er et godt initiativ i har sat i værk lad os vise at vi ikke er tilfredse med storkomunen Frederikshavn.Lone Skovsgaard

 • Tak Lone.

  Ja, lad os samles i denne debatgruppe, så vi kan forsøge at finde løsninger for vores dejlige by. Jeg håber at der dukker et par gode iværksættere op, der kan sætte gang i en konstruktiv debat.

  Kh
  Lere

 • Rigtig dejligt, men det skulle være gjort før valget, hvor vi kom under Frederikshavn

 • Hartvig Poulsen

  Du har så sandelig ret LoneSkovgaard,- lad os komme ud af det roderi med Frederikshavn,- og blive os selv igen. Det bliver ikke let,men vi må kæmpe for det.
  Mvh. Hartvig Poulsen

 • Steen Jørgensen

  Med fare for at stikke hoved i løvens gab, vil jeg bare sige, at ud af byrådets 31 medlemmer kommer de 11 fra gl. Sæby kommune, 8 fra gl. Skagen Kommune og 12 fra Frederikshavn. Så hvis I ikke er tilfreds med det der sker i byrådet, er det måske de forkerte I har stemt på.
  Ellers vil jeg bare ønske alle en rigtig god jul og et godt nyrår i vores allesammens kommune. I alt fredsommelighed

 • Steen, du har så ganske ret i at det er de forkerte, vi har i byrådet, når deres egen by på det nærmeste bliver sparet ud i glemslen.
  Dog vil jeg påpege, at vi ikke har stemt på at vi skulle lægges sammen med Frederikshavn.
  Det er det værste der nogensinde er overgået vores stolte by, og derfor har vi dannet denne gruppe, som skal arbejde for bl.a at fastholde byens kulturklenodier, inden det hele bliver sparet væk, i byrådets iver for at slette byen fra historien.
  På mange’s vegne, lyder jeg bitter, og med god ret, da vi føler os overset, og kørt af “sporet”, og det vil vi ikke finde os i.
  Med hvilken ret kan man i en samlet kommune, i fuld alvor spare med grovkniven overfor oplandet, og samtidig sørge for at begunstige sig selv?
  Ja, og det er til trods for at vi har folk siddende i byrådet, som åbenbart ikke magter deres forpligtigelse overfor deres vælgere.
  Denne gruppe er kun en spæd start på noget der er ved at vokse sig større, og forhåbentlig kan vi få vendt den vanvittige behandling af Sæby, Skagen og andre af kommunens byer, der føler sig trampet på.

 • Vi kan tilslutte os ovenstående, men uden at vide ret meget om facebook gruppen ville vi gerne at det ikke kun er på facebook , men også uden for , så tror jeg virkelig der vil ske ting og sager.
  Dorthe og Jens Peter SÆBY

 • En rigtig Sæby-dreng

  @Blomsten….

  Da regeringen besluttede at lave storkommuner, fik vi osse i daværende Sæby kommune valget.

  Vi stemte, om vi ønskede at være med i Frederikshavn/Skagen eller Dronninglund/Brønderslev.

  Indrømmer gerne at jeg stemte for Frederikshavn/Skagen-modellen.
  Jeg så/ser Frederikshavn som en del mere visionær og med mere overlevelsestrang i udkantsdanmark end bondekommunen Droninnglund/Brønderslev.

  Uden helt at ha’ belæg for det, vil jeg osse mene at hovedparten af Sæbynitterne naturligt vil søge mod Frederikshavns ekstra tilbud indenfor handel/indkøb/kultur osv. fremfor Dronniglund/Brønderslev, og det ville jo være dybt debilt at sende de penge over i en anden kommune:-)

  Det er ikke altid at det der foregår i Frederikshavn Kommune er optimalt for os i Sæby, men sådan er politik når et så stort område, som Frederikshavn Kommune, skal tilgodeses.
  Vi har i Sæby mistet meget af det vi havde, men jeg tror på sigt at vi bliver glade for det.

 • Poul:
  Ingen kunne forestille sig, at kommunen/byrådet ville behandle Sæby, som de gør. Og dog var vi mange, der var direkte imod sammenlægningen, fordi Sæby gl Kommune var betydeligt stærkere end Frederikshavn Kommune, og vi frygtede en forringelse af Sæby, (hvilket jo allerede er en realitet). Så, ja, vi er nu kommet bagud, men det er netop derfor vi har startet gruppen, som skal være en slags portal for alle os, der vil vende skuden væk fra den afgrund der lurer, med det siddende byråd.
  Hartvig:
  Ja, lad os komme ud af roderiet, og blive os selv igen. Vi er nogle der gerne vil kæmpe for byen.
  Dorthe:
  Tak for jeres støtte, den er der brug for.
  Jeg kan fortælle at vi allerede er ved at lave skilte, som skal op rundt i byen. Desuden vil vi forsøge at alliere os med Sæby Folkeblad, som de fleste læser.
  Jeg er klar over, at en gruppe på Facebook, vil give en begrænset tilgang, og nu skal alle have en chance for at være med.
  Vi har også brug for nogle kreative folk, og der er allerede potientielle tilmeldere.
  Det siger jeg/vi tak for.

  Kh
  Lene Bach

 • Til Blomsten:
  Det er ikke rigtigt, når du skriver, at vi havde valget mellem Frederikshavn/Skagen eller Dronninglund/Brønderslev ved folkeafstemningen. Vi kunne ikke stemme på sammenlægning med Dronningludn/Brønderslev, som du skriver, men med Dronnninglund. Men der var også en tredje mulighed på stemmesedlen, nemlig at stemme for, at Sæby Kommune skulle fortsætte som selvstændig kommune alene. Det var vi desværre ikke nok, der stemte for. Nu ser vi resultatet. Prøv eksempelvis netop nu bare at se forskellen på snerydningen i Frederikshavn og Sæby, juleudsmykning m.m.

 • Jah men nu er det jo ikke alle der mener at juleudsmykningen i Frederikshavn er kønnere end den vi har i Sæby. Personligt mener jeg at den julebelysning der er i Frederikshavn er julefjendsk og decideret grim. Og så vidt jeg har forstået, så er det handelsstandsforeningerne der står for julebelysningen og ikke kommunen.

 • Kan kun tilslutte mig de personer der er meget utilfreds med sammenlægningen, jeg er af den opfattelse af Frederikshavns kommune nemt kan kaldes for Robin Hood, de stjal fra den rige kommune og tog det hele til deres egen fattige kommune. Vi kan jo bare se det sidste nye, der skulle spares på diverse museum og vores egen museums chef fik sparket, men men bangsbo har netop fået biviliget penge så de kan holde deres norm inden for åbningstider, snerydning ja der kan man jo nemt se hvor der skal spares i vores gamle by, men ikke i den griske kommune, der skal være rent for sne, de grønne områder vi har (eller rettere sagt har haft) de står i forfald om sommeren, netop for at de oppe i Frederikshavn kan holde deres egen udsmykning. Men jeg håber at de politikere der sidder i byrådet vil takke vores pengekasse for at de kan holde standarten i deres by, ja jeg mener deres by, for en SÆBYNIT VIL ALDRIG KALDE FREDERIKSHAVN FOR MIN BY.

 • Lene hvad hedder gruppen på FACEBOOK

 • Hej Arne.

  Allerørst: Gruppen hedder “Sæby tilbage til Sæby”, og er startet som en Facebook-gruppe, og idéen fik jeg, da jeg så at der blev startet en gruppe, som kaldte sig for “Skagen tilbage til Skagen”. Men i tænketanken ligger også et oplæg til at gøre det til en forening, for at få alle de borgere med, som ikke er på nettet, og slet ikke på Facebook, som mange ikke bryder sig om, eller simpelthen ikke kender til.

  Jeg har før skrevet, at Sæby gl. kommune klarede sig langt bedre end Frederikshavn kommune, hvilket de fleste jo ved.
  Og jeg tror også, at mange ikke anede, hvad konsekvensen blev, af en sammenlægning med den skrantende kommune.
  Det virker som om de (frederikshavnerne), af gammel misundelse, prøver at vende det hele til deres egen fordel, og ikke til HELE kommunens.
  At vi er repræsenteret ved et par medlemmer i byrådet, har jo tydeligvis ikke gavnet byen, selvom det var håbet, da de blev valgt.
  Derfor er der brug for, at vi selv tager hånd om vores by, inden det bliver så sent, at vi kun kan sidde tilbage, og ærgre os over at alt er sparet væk, og at investeringerne kun vender mod Frederikshavn.
  Nej, det er vi mange, der ikke vil, og jeg håber at endnu flere vil komme til, når alle får mulighed for at melde sig til.

  Og du har ret, Arne…ingen Sæbynitter vil nogensinde kalde sig for frederikshavnere..! Den sag er klar..

 • Jeg vil gerne lige have slået fast, at jeg nu er alene om “Sæby tilbage til Sæby”, og at Hanne Hede Poulsen ikke er med-hjælper mere, da hun meldte sig ud, da der var noget ballade derinde. Balladen er forlængst overstået, og Sæby-gruppen har klaret sig godt. Vi er nu blevet over 1500 medlemmer, hvilket taler sit eget tydelige sprog.

  Det er jo logisk, at vi ikke kan få de samme tilstande, som før.

  Men man skal da være ligegyldig overfor sin by, hvis man ikke vil kæmpe for at byen ikke bliver lagt øde , når “storebror” har hevet alt af værdi til sig, og alle vore unge er flyttet væk, uden at vende tilbage..!

  Vi skal sørge for at bl.a Folkeskolen bliver rettet ind til de behov, man i byer som Sæby, har, og så arbejde for det, og bl.a ikke nedlægge flere skoler..
  Man har i byrådet, efterhånden drænet bl.a Sæby og Skagen…og det gamle opland…for værdier, til egen fordel i Frederikshavn..!

  Den nemmeste løsning vil da altid være, at læne sig tilbage og give op..

  Jeg ved dog at mange er enige med mig, og er klar til at kæmpe for det, der er muligt..

  Mange hilsner, Lene Bach

 • Til blomsten: Du har fuldstændig ret der skal kæmpes for at bevarer resterne af det gamle Sæby så byen ikke kommer til at ligne en spøgelses by, når alt er nedlagt og ødelagt af byrådet. Jeg sidder og tænker på reklaman fra leasy den kunne godt passe på os her i sæby: DE SUGER PENGENE UD AF OS, Nej lad os komme tilbage til dengang man kunne sige vi havde en folke kærlig borgmester nemlig Leif Bach.

 • Søren Christensen

  Tja, så vidt jeg husker, var selve Sæby by det eneste afstemningssted, hvor der var flertal for IKKE at fortsætte som selvstændig kommune. Så det undrer mig, at det primært er sæbynitterne, der klager over følgerne af kommunesammenlæningen…………….

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny gruppe på Facebook for Sæbynitter ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER