Forsøg med motorvejspigge udvides til Sæby

Forsøg med motorvejspigge udvides til Sæby

16. december 2010 - kl. 19:50 - af

Forsøget på Fyn med motorvejspigge der skal stoppe spøgelsesbilister, bliver nu udvidet med 4 nye forsøgssteder. Alle partierne bag transportforliget har bestemt, at der bl.a. skal installeres motorvejspigge ved motorvejsramperne ved Sæby. Der ud over bliver piggene installeret i Låsby, Odense S og Ringsted Ø.

Der er afsat 25 millioner, som skal tage kampen op mod spøgelsesbilisterne. Og pengene skal bruges til endnu flere motorvejspigge, hvis det viser sig, at de fungerer efter hensigten.
Samtidig er der afsat en pulje på 25 millioner kroner til kampen mod spøgelsesbilister. Penge som kan gå til endnu flere motorvejspigge, hvis det viser sig, at de nu også virker. Grunden til at man vælger at udvide forsøget er, at man også vil se om piggene virker i vintertid med sne, slud og is, udtaler transportminister Hans Christian Schmidt.

Forliget er kommet i stand mellem alle Folketingets partier. Dog har Enhedslisten, og SF´s trafikordfører Anne Baastrup været mod at øremærke de 25 millioner kroner til flere motorvejspigge, før Vejdirektoratet har flere konkrete beviser på, at det virker.

Motorvejspiggene har dog tidligere på måneden stoppet en kvinde ved Nørre Aaby på Fyn.

En sensor registrerer bilen, og når piggene skyder op af vejbanen, vil bilens dæk punktere.

Vejdirektoratet registrerede sidste år 163 spøgelsesbilister på de danske motorveje.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forsøg med motorvejspigge udvides til Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER