Rekordrente sikrer 38.000 boligejere …….

Rekordrente sikrer 38.000 boligejere …….

15. december 2010 - kl. 10:22 - af

….et trecifret millionbeløb. Totalkredit er i fuld gang med at tilpasse renten for 38.000 boligejere, der nu kan se frem til at spare over 100 millioner kroner i rente før skat. Det viser beregninger foretaget af Totalkredit og Spar Nord. Renten på et såkaldt X1-lån lander på knap 1,6 procent – det laveste niveau ved en december-rentetilpasning nogensinde.

December er højsæson for justering af boligrenter, og det betyder, at tusindvis af boligejere fra januar skal betale mindre for deres boliglån. 38.000 boligejere med Totalkredit-lån får lige nu renten justeret, og den nye og rekordlave rente giver disse boligejerne en besparelse på over 100 millioner kroner før skat i 2011.

Ud af de 38.000 boligejere har ca. 32.000 valgt de populære X1-lån, der rentetilpasses hvert år. For deres vedkommende løber rentebesparelsen i 2011 op i knap 85 millioner kroner før skat svarende til en gennemsnitlig besparelse på 2.645 kroner før skat per boligejer. Af de resterende 6.000 boligejere har størstedelen lån, der rentetilpasses hvert 2. til 7. år, og en del af dem vil opleve, at renteomkostningerne nu falder til en tredjedel.

Historisk lav rente

I Spar Nord, der sammen med Totalkredit har analyseret renterne, hæfter senior porteføljemanager Martin Lundholm sig ved, at renten ved en december-rentetilpasning lander på et historisk lavt niveau. Og det er vigtigt, fordi det netop er rentetilpasningen i december, der får betydning for flest boligejere.

– Mange boligejere får lige nu sikret sig deres livs laveste rente på boliglånet. Renten på et X1-lån lander på knap 1,6 procent, og det er et rekordlavt niveau for den vigtige december-rentetilpasning, siger Martin Lundholm.

Trodser renterisiko

De igangværende rentetilpasninger i Totalkredit afslører også, at langt størstedelen af boligejerne vælger at trodse renterisikoen og beholde de rentefølsomme lån. De korte X1-lån, hvor renten tilpasses hvert år, stor-hitter fortsat, og ifølge direktør i Totalkredit Troels Bülow-Olsen vælger kun en meget lille del af boligejerne et lån med længere tid mellem rentetilpasningerne.

– Langt de fleste boligejere vælger at forlænge deres X1-lån, og de kan nu se frem til endnu et år med en meget lav rente, siger Troels Bülow-Olsen og tilføjer, at de få boligejere, der har valgt at udskifte X1-lånet, hovedsageligt har valgt et X3-lån, hvor renten er låst i tre år.

Sidste rentegave i denne omgang

Ifølge Martin Lundholm er X1-lånet en fristende mulighed for at slippe helt ekstraordinært billigt i rente. Men han forudser samtidig, at det bliver den foreløbigt sidste december-rentetilpasning med så lave renter.

– Selv om det er den laveste december-rente nogensinde, så er renterne på X1-lån steget siden bunden på 1,3 procent i september. Så det her bliver nok den sidste rentegave til boligejere med X1-lån i denne omgang, vurderer Martin Lundholm.

Totalkredit har boliglån for 46,5 milliarder kr., der skal rentetilpasses i december.

Ifølge de seneste tal fra Realkreditrådet har knap 64 procent af boligejerne i dag valgt at have et rentefølsomt lån – langt størstedelen med rentetilpasning hvert år.

Om Spar Nord

Med 275.000 kunder og mere end 1.500 medarbejdere er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 72 lokale banker fordelt over hele landet. Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.

For yderligere oplysninger se: www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rekordrente sikrer 38.000 boligejere ……. ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger