Projekt udvidelse af Sæby Havn genoptages

Projekt udvidelse af Sæby Havn genoptages

2. december 2010 - kl. 13:13 - af

Plan- Miljøudvalget besluttede på deres ordinære møde 30. november, at Styregruppen bag udvidelsen af Sæby Havn skal genoptage arbejdet med projektet.

Plan- og Miljøudvalget besluttede på mødet den 2. februar 2010, at forvaltningen skulle afklare de juridiske og planmæssige muligheder for realisering af en havneudvidelse. Der havde forinden været afholdt en for-offentlighedsfase, hvor tre alternativer for en havneudvidelse var skitseret i et debatoplæg, hhv. ”Nordløsningen”, Havneøen” og ”Havneholmen”. Debatoplægget indeholdt desuden en skitse af hvorledes en havneplads på værftsarealet kunne udformes.

Forvaltningen har den 9. oktober 2010 modtaget en henvendelse til sagen fra Sæby Havns Beboerforening, jf. bilag 1. Foreningen ønsker bl.a. en afklaring af forholdende omkring værftsgrunden, som i dag er udlejet. Arealet omkring værftet er omfattet af lokalplan nr. 4.76.0, som fastlægger arealets anvendelse til havneformål. Der må inden for området kun indrettes eller opføres bygninger til havneformål, herunder værftsformål. Anvendelsen skal have en naturlig tilknytning til havnen. Der kan dermed ikke uden fornyet planlægning etableres bygninger mv. på arealet, som ikke knytter sig til havnen.

Forvaltningen har afholdt et indledende møde med Miljøcenter Århus, hvor det tre alternativer for en havneudvidelse bl.a. blev gennemgået. Miljøcenteret ser generelt positivt på projektet om omdannelse af Sæby Havn, og ønsker at indgå i fortsat dialog om projektets udformning. Miljøcenteret påpegede dog bl.a., at bestemmelserne vedr. kystnærhedszonen gør det vanskeligt at etablere nyt land i søterritoriet, som er en forudsætning for etablering af “Havneholmen”.

På baggrund af ovenstående vurderer forvaltningen, at der er grundlag for at styregruppen/projektorganisationen for projekt ”Udvidelse af Sæby Havn” genetableres, og der arbejdes videre ud fra Miljøcenterets tilkendegivelser.

Indstilling

Teknik- og Arbejdsmarkedsdirektøren indstiller, at

  • styregruppen for projektet genoptager arbejdet med projektet

Beslutning Plan- og Miljøudvalget den 30. november 2010

Indstillingen tiltrædes.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Projekt udvidelse af Sæby Havn genoptages' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger