Jubilæums indsamling truet af vejret

Jubilæums indsamling truet af vejret

2. december 2010 - kl. 2:08 - af

I denne tid bliver der lyttet meget til vejrudsigten i Sæbygårdgruppen. Hvis der bliver snestorm fredag og lørdag, kan det nemlig blive nødvendigt at aflyse lørdagens (4.12)  avisindsamling. 6 gange om året har DDS-Spejderne i Sæby indsamling i Sæby Byområde af genbrugspapir – Alle borgere får deres papir hentet, hvis de sætter det ud til vejsiden før kl. 9 ( i passende små bundter  og uden affald ) Siden 1966 har Det danske Spejderkorps i Sæby indsamlet  genbrugspapir og for mange borgere er det en god indgroet vane, at ” Spejderne skal da have de gamle aviser”.

Indsamlingsleder Anders Peis udtaler :” vi plejer at indsamle i al slags vejr – nogle af spejderdrengene kommer i korte bukser i al slags vejr. Men Hvis der bliver for meget sne, så må vi aflyse. Sikkerheden går forud for andre hensyn. – vi vil jo også gerne undgå skader på de 10 varebiler, som lokale firmaer låner os. Hvis vi aflyser, vil vi meddele det til pressen , herunder lokalradio og Sæby-Avis.dk( avis på nettet )

Der er mange, der gerne vil have ryddet ud i gamle aviser inden jul og derfor plejer juleindsamlingen da også at være en af de travleste.

I næsten 10 år har vi nu kørt en kampagne for at forøge indsamlingsmængden.  Det var i dec. 2000 at vi erfarede, at miljøministeren var på vej med nye regler på genbrugsområdet, som tilsyneladende ville gøre det umuligt for os at fortsætte med indsamlingen. Vi nedsatte en krisegruppe, som siden har kørt en effektiv kampagne med PR, annoncer, skilte i vejsiden før hver indsamling, politikere som assistance ved grillstegning og meget mere. Det umulige lykkedes- vi fik mobiliseret de øvrige frivillige foreninger i gl. Sæby kommune, vi fik hjælp af AVø og lokale politikere og vi fik en masse god PR i lokale medier og mængderne steg , som de skulle til over  det dobbelte i løbet af 2 år. Anders Peis siger : ” Det har haft stor betydning for Sæbygårdgruppen, dels økonomisk , men også for sammenholdet i Gruppen ”

Vi aflyste indsamlingen sidste vinter i februar måned, så vi er ikke meget for at skulle gøre det for 2. gang i 2010. Det vil selvfølgelig kunne ses på årets resultat, men vi har jo stadig de permanente containere 7 steder i byområdet, som vi henviser folk til, hvis indsamlingen bliver aflyst. Der er containere ved Sæby Storkøb, Superbrugsen, AVK_tooling på Frederikshavnsvej, Brolæggervejens Børnehave, Munkevang P-plads, Kildemarken og Arenfeldtsvej. Containerne kan naturligvis bruges hele året, uafhængig af vejret.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jubilæums indsamling truet af vejret ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger