Byudvikling i Sæby på Plan- og Miljøudvalgsmødet

Byudvikling i Sæby på Plan- og Miljøudvalgsmødet

2. december 2010 - kl. 13:17 - af

Frederikshavn kommune har modtaget en henvendelse fra Sæby Handelsstandsforening og Sæby Turistforening, der ønsker kommunens bistand i form af nye idéer til en omdannelse af konkrete steder i den centrale del af Sæby af hensyn til Sæbys fortsatte udvikling som turist- og handelsby.

Forvaltningen er enig i, at der fremadrettet skal fokuseres på Sæbys fortsatte udvikling herunder, hvordan Sæby kan fastholde og forøge attraktions- og bosætningskraften i forhold til nye tilflyttere, fastholdelse af det eksisterende handelsliv og at skabe en bedre sammenhæng imellem by og havn.

Dette fremgår også af de byanalyser, som handelsstands- og turistforeningerne i kommunen fik udarbejdet i foråret. Kommunens deltagelse i en sådan dialog stemmer godt overens med de igangværende overvejelser om udviklingen af området omkring Sæby Havn, og de ideer og tanker, Sæby City Management har omkring adgang til Sæby å fra byens strøg og brug af den gamle politistation ”Retfærdigheden” til nye formål.

Frederikshavn Kommune indgår i et samarbejde med Aalborg Universitet om et projekt vedrørende byudvikling, planlægning og oplevelsesøkonomi. Samarbejdet skal bl.a. fokusere på, hvordan byudvikling og oplevelsesøkonomi kan bidrage til lokalsamfundsudvikling ved udvikling af byens rum og inddragelse af talenter og vækstlag, som allerede er til stede i lokalområdet.

Det vil være naturligt at bringe dette samarbejde i spil sammen med lokale kræfter fra Sæby og på den måde skabe anledninger og muligheder, der kan føre til konkrete handlinger med baggrund i Sæbys udfordringer og potentialer. Forvaltningen vil derfor gå i dialog med Handelsstands- og Turistforeningen i Sæby, Erhvervsforeningen samt øvrige nøglepersoner om udvikling af Sæby by og bringe Aalborg Universitets viden og erfaringer ind i dette samarbejde.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Byudvikling i Sæby på Plan- og Miljøudvalgsmødet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger