Julemændene trutter sig til varmen

Julemændene trutter sig til varmen

30. november 2010 - kl. 10:50 - af

Musikkorps Sæby har skiftet til vinterdress !
Musikkorpset er i fuld gang med den store julesæson, En travl men hyggelig tid med masser af jule-musik. Musikkorpset er simpelthen forpligtiget af traditionen, til at sørge for den rette julestemning i Frederikshavn og Sæby.

Torsdag den 25. november blev julestemningen blæst i gang i Frederikshavn for Handelsstandsfore-ningen ”Frederik”. Med sne og julemænd og masser af flot julebelysning og anden julestemning i gå-gaden i Frederikshavn, var der lagt op til en rigtig hyggelig ”Open By Night” i byen. Og der var masser af mennesker med godt humør og smil på læben, som fornøjede sig med de gode tilbud hos de hand-lende og den søde julemusik.
Tubaer, trompeter, basuner og bjældeklang lød i gaderne og dette vil blive gentaget igen i december måned, nemlig allerede på lørdag og søndag den 4. og 5. december og igen lørdag den 18. december og torsdag den 23. december. Jo, der er god mulighed for at få julens kendte toner godt genopfrisket, inden der skal synges og danses om træet juleaften.

Julemændene huserer også livligt og fornøjeligt i Sæby og blæste i lørdags til åbning af GAMMEL JUL PÅ SÆBYGÅRD. En juletradition med masser af forskellige udstillere, som man ikke møder så mange andre steder.
Sæby holder Open By Chrismas på fredag den 3. december og her er Musikkorpsets Juleorkester at finde i tidsrummet mellem kl. 15 – 19, hvor der spilles forskellige steder rundt i midtbyen for Sæby Handelsstandsforening.
2. søndag i Advent, er Musikkorps Sæby lille ”kirkemusikgruppe” klar til at spille julen ind i Volstrup Kir-ke sammen med Sæbykoret MAS. En altid velbesøgt og traditionsrig julekoncert i kirken, som netop afgået sognepræst Jens Pind Jørgensen var med til at introducerer for nogle år tilbage. Kor og orkester optræder med hver deres afdeling, men har også indstuderet nogle julenumre i samspil med hinanden. Messing og korsang klær´ hinanden vældig godt, især i de perfekte rammer som kirken i Volstrup byder os. Koncerten starter kl. 19.

Sæbys gader bliver i gen fyldt med juletoner i week-enden 11. og 12. december, som traditionelt er en af de store julegaveindkøbsweekneder. Musikkorpsets julemandsorkester spiller af flere omgange for-skellige steder i midtbyen lørdag formiddag og søndag eftermiddag.

Sæby Handelsstandsforening har igen i år besøg af julemanden som bor i huset på Torvet og tager dagligt imod børn og voksen, som har lyst til at hilse på, og måske få en lille julefortælling. Julemanden vågner op og åbner for sit værksted, når hans nisser og julemedhjælpere spille udenfor huset hver dag i december måned kl. 16. Kom blot selv og lyt til såvel juletoner og juleeventyr.
Julemusikken leveres skiftevis af musikere fra Sæbygarden og Musikkorps Sæby.

Jo det er sandt og sige en kort men heftig sæson at være julemand og spillemand. Men Ih ….. hvor er det dejligt ……………… !
Kom og mød os i gågaden i Sæby eller Frederikshavn og du velkommen til at standse op og synge med på de kendte julemelodier.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julemændene trutter sig til varmen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger