Nordjyderne kan være trygge – hjælpen …

Nordjyderne kan være trygge – hjælpen …

21. november 2010 - kl. 6:00 - af

….kommer hurtigere frem til patienterne. Hver dag rykker ambulancer og paramedicinerbiler ud til nordjyder overalt i landsdelen. Og nordjyderne kan være trygge ved beredskabet. Regionens opgørelse af tal for ”første bil på stedet” viser, at 92,1 procent af regionens biler er fremme inden for de aftalte 15 minutter efter opkald.

Dermed markerer Nordjylland sig som den region, der har taget det største hop fremad efter de nye kontrakter om ambulancekørsel startede. I 2009 var det således kun 86,9 procent af opkaldene, der blev nået indenfor 15 minutter. Nu er der 90,2 procent.
Det viser en ny statusrapport fra regeringens akutudvalg.

Men det tal markerer første ambulance på stedet. Regionens egen opgørelse over første bil på stedet med sundhedsfagligt personale viser en procent på 92,1.

Langt fremme i Nordjylland
– Det svarer ganske godt til vores egen tro på, at vores akutberedskab fungerer godt. Vi mener, det er vigtigere at snakke om den første bil på stedet, uanset om det er en paramedicinerbil eller en ambulance. For det er den hurtige hjælp, der betyder noget for patienten. Det er et område, vi har investeret voldsomt i gennem de senere år, så det er dejligt at se, det også giver resultat, siger Jens Winther Jensen, sundhedsfaglig direktør i Region Nordjylland.

– En af grundene til, vi kan holde den gode responstid er netop paramedcinerbilerne. Vi er jo nødt til at være særligt kreative for at klare vores meget udstrakte geografi og sikre borgerne hurtig hjælp, fortsætter Jens Winther Jensen.

Sundhedsfaglig Vagtcentral løfter kvaliteten
– Vi har også som den første region i landet en fuldt udrullet døgndækning af Vagtcentral med sundhedsfaglige medarbejdere. Det løfter kvaliteten og giver tryghed både ved udrykning og ved samtale med den, der ringer ind. siger overlæge Poul Anders Hansen, der er chef for det Præhospitale Beredskab.

Borgerne bakker op
Samtidig oplever regionen en stor opbakning fra lokalbefolkning via de såkaldte 112-hjælpere, hvor borgerne har fået en uddannelse, så de kan yde den første akuthjælp i de tyndere befolkede områder. Så egentlig klarer regionen sine geografiske udfordringer meget flot. Isoleret set kan en ambulance aldrig nå lige så hurtigt frem til Nr Lyngby som til Nørrebro. Der er altid en lille forskel på tætbefolkede storbyer og mere tyndtbefolkede landområder.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyderne kan være trygge – hjælpen … ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger