Bedre vandløb i Frederikshavn Kommune

Bedre vandløb i Frederikshavn Kommune

20. november 2010 - kl. 1:30 - af

Et projekt i Dybvad vil forbedre forholdene for fisk i Bredmose Bæk og Voer Å. Her fjernes en spærring og fisk og yngel får ca. 8 km ekstra vandløb at boltre sig i. Samtidig bliver Dybvad by forskønnet med et svunget bækforløb til glæde for alle. Projektet er støttet af Den Europæiske Fiskerifond og gennemføres i et positivt samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, den lokale borgerforening og lystfiskerforening samt beboerne i området.

I oktober måned 2010 var det livet i Sæsing Bæk, der fik væsentligt bedre vilkår, da en gammel mølledam blev fjernet. Nu er turen kommet til Bredmose Bæk, der er en del af Voer Å-systemet, et af kommunens flotteste vandløbssystemer. På strækningen igennem Dybvad by fritlægges et længere stykke af bækken i et nyt svunget forløb, der vil tillade fisk at gyde i området. Samtidig fjernes en rørlægning, som har spærret adgangen til resten af Bredmose Bæk og andre vandløb.

Resultatet skulle gerne blive, at flere fisk – særligt havørreder – vil bevæge sig op igennem Bredmose Bæk for at gyde. Med projektet lever Frederikshavn Kommune samtidig op til kommende forpligtigelser fra de statslige myndigheder, som gerne ser denne slags spærringer fjernet til gavn for vandmiljøet.

Arbejdet starter mandag d. 22. november 2010 og vil bl.a. involvere flytning af en p-plads, udgravning af bækkens nye svungne forløb, etablering af et sandfang og udlægning af store mængder gydegrus i bunden af det nye forløb. Størstedelen af arbejdet forventes at vare ca. tre uger. De afsluttende dele af arbejdet vil først blive udført i 2011.

I forbindelse med åbningen af det nye forløb vil der i midten af december blive afholdt et indvielsesarrangement. Det endelige tidspunkt annonceres først senere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bedre vandløb i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER