Gammel Jul på Sæbygaard – succesen følges op

Gammel Jul på Sæbygaard – succesen følges op

17. november 2010 - kl. 0:33 - af

Vi følger succesen op fra sidste år og afholder julemarked på Herregården Sæbygaard i weekenden 27.-28. november.

I år er Gammel Jul på Sæbygaard endnu større og vi har masser af events at byde på.

Det er Civitan Club Sæby, Civitan Club Maria og Sæbygaards Venner som er initiativ-tagerne og de er langt fremme i forberedelserne.

Konceptet blev godt modtaget sidste år og det har gjort, at vi har anstrengt os ekstra i år og har mange forskellige ting at byde på. Gammel Jul på Sæbygaard henvender sig meget til de mindste, da vi igen i år har vækning af Julemanden, hvorefter han begge dage vil gå rundt og lege med børnene, sammen med hjælpenisserne. Vi har Sæby Scenen’s Ungdomshold som opfører ”Birgitte Pachs og nisserne på Sæbygaard”. Stykket er skrevet og bliver opført af 5 unge skuespillere fra Sæby Scenen’s Ungdomshold.

Ved åbningen lørdag er Musikkorps Sæby’s Julemandsorkester med til at spille julemusik inden Godsejer Julius Arenfeldt holder åbningstale. Forfatteren Hans Gregersen vil sælge og signerer hans netop nye bog om Sæbygaard.
Lørdag får vi besøg af Stygge Krumpen og hans Frille samt følge for inspektion af Sæbygaard. Søndag får vi besøg af Elisabeth Bille og Holger Pachs for at se om vi forvalter deres bolig godt nok, da de ejede den fra 1682 indtil 1723. Endvidere er der mulighed for, at se det netop afslørede billede af Gudrun Tuttle som sammen med Julius Arenfeldt, var det sidste søskendepar på den gamle herregård, mens det var i privateje. Det er Sæbygaards Venner som har taget initiativ til dette portræt så samlingen af Arenfeldt slægten nu er fuldendt.

Der er noget for enhver smag, da alle herregårdens etager, fra kælder til loft, sammen med gården og arealerne omkring voldene er i brug. Vi ønsker at bevare kvaliteten af udstillerne i en høj standard og det synes vi også er lykkedes i 2010. Det er vigtigt at de besøgende har noget godt at gå efter, at det er alsidigt og at man bagefter har haft en god oplevelse. Vi har brugskunst, kunsthåndværk, kulinariske oplevelser, kryddersnapse, vin m.m. Der er endvidere mulighed for, at få tilfredsstillet ens søde tand, da der sælges vafler, æbleskiver, gløgg, kaffe, the og kage og skulle tørsten komme, kan der købes øl og vand.
Til børnene er der mulighed for at klippe julepynt i tårnværelset og sætte dette på juletræet i Riddersalen. Der er julemusik og sang ved Ester Larsen og Reinhardt Frahm i Riddersalen og børnene har mulighed for at skyde med armbrøst i gården hos Hardi Pedersen.
Søndag eftermiddag, drager Julemanden og hjælpenisserne af sted for, at gå fakkeloptog igennem byen og tænde det store juletræ på Sæby Torv.

Så kom og nyd den unikke stemning – men sæt god tid af – for der er masser at opleve. Det er virkelig en weekend fyldt med fornøjelser for hele familien. Det sørger omgivelser-ne, udstillerne, kunstnerne og alle de frivillige for.

For yderligere information og program med tider, se: www.julpaasaebygaard.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gammel Jul på Sæbygaard – succesen følges op' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER