Sæby Apotek indstilles til akkreditering…

Sæby Apotek indstilles til akkreditering…

13. november 2010 - kl. 1:54 - af

…efter Den Danske Kvalitesmodel. Sæby Apotek og apoteksfilialen i Østervrå havde torsdag besøg af inspektører fra IKAS – Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsnet. Inspektørernes opgave bestod i at gå apoteket efter i sømmene og sikre, at apotekerne følger de retningslinjer som er udstukket dels af apoteket selv, dels af myndighederne.

Resultatet af besøget var, til apotekets store glæde, at man vil indstille til det nævn, som i sidste ende skal godkende apotekets kvalitetssystem, at Sæby Apotek og Østervrå Apotek får det ”blå stempel”.

At arbejde med kvalitet er ikke noget nyt for de danske apoteker i almindelighed og Sæby Apotek i særdeleshed. Siden tidernes morgen har man tilstræbt at arbejde på en sådan måde, at man på bedst mulig måde sikrede at kunderne fik den rette medicin i den rette kvalitet. Gennem de seneste 20 år har de danske apoteker arbejdet målrettet mod at dokumentere, den kvalitet, som samfundet med rette kan forvente. For 8 år siden blev Sæby Apotek certificeret efter en ISO- standard, et certifikat, som er blevet vedligeholdt, indtil man for ca. 2 år siden på landsplan udviklede Den Danske Kvalitetsmodel, et kvalitetssystem specielt designet for det danske sundhedsvæsen. Apoteket har siden arbejdet på at tilrette systemer og dokumenter til det nye system, som altså blev vejet og fundet OK torsdag.

Et tilsvarende kvalitetssystem er i øjeblikket ved at blive kørt ind i sygehusene landet over. De nordjyske sygehuse er her helt i front, og har i disse måneder besøg fra IKAS, der, som på apotekerne, skal tjekke, at kvalitetsstyringen er i orden.
På sigt er det meningen at hele sundhedsvæsnet skal kvalitetssikres, således man kan sikre patienterne mod fejl og uhensigtsmæssigheder bedst muligt.

Apoteket forventer at få det eftertragtede dokument med godkendelsen på i begyndelsen af 2011.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek indstilles til akkreditering... ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger