Årsmøde hos de lokale naturfredningsfolk

Årsmøde hos de lokale naturfredningsfolk

9. november 2010 - kl. 17:52 - af

Danmarks Naturfredningsforening (DN) i Frederikshavn inviterer til årsmøde torsdag den 11. november på Knivholt.
DN er Danmarks største grønne organisation og på mange måder enestående i sin opbygning. Vi er ikke nogen myndighed, men DN kan anke de fleste af en kommunes tilladelser på natur- og miljøområdet til naturklagenævn eller miljøklagenævn. Desuden har DN i henhold til lovgivningen ret til at rejse fredningssager, forklarer formand Eigil Torp Olesen.

Mangfoldige
Opgaverne og udfordringerne er mangfoldige. Vi giver kvalificeret modspil til kommunen, når den udarbejder lokalplaner og kommuneplan. Vi er naturens vagthund, når vi, eller borgere som kontakter os, opdager overgreb på naturen. Og vi forsøger at formidle de store naturværdier i Frederikshavn og Læsø kommuner, bl.a. ved at arrangere ture.
I 2011 er der fest i Danmarks Naturfredningsforening (DN). Da kan foreningen fejre 100 års jubilæum som en organisation, der arbejder for at beskytte Danmarks natur og miljø.

Lokale aktiviteter
DN’s bestyrelse i Frederikshavns kommune består af 12 medlemmer samt en repræsentant for Læsø, som ikke har nogen selvstændig DN-afdeling. Disse medlemmer forsøger – i arbejdsgrupper – at dele de mange sager mellem sig, så bestyrelsen får dækket hele området.
På årsmødet vil Eigil Torp Olesen fortælle om foreningens aktiviteter i det forløbne år, og derefter afholdes valg til bestyrelsen. Vi har altid brug for friske, nye kræfter og håber, at en del har lyst til at gøre en indsats, opfordre Eigil Torp Olesen. Er man lidt usikker på, om en bestyrelsespost er sagen, er det ok at stille op som suppleant. Her vælges man for et år ad gangen og kan få et foreløbigt indkig i bestyrelsesarbejdet.

Mød op
Efter selve mødet serverer DN kaffe/te og øl/vand, og aftenen slutter med en billedberetning af Naturvejleder Torben Stæhr: ”Naturen, sådan som jeg ser den”.
DN’s arbejde for naturen er vigtigere end nogensinde, og foreningens styrke afhænger af, at medlemmerne støtter aktivt op om det arbejde, der udføres. Derfor vil vi opfordre medlemmerne til at møde op til årsmødet og deltage i debatten om lokal naturbeskyttelse, lyder det fra formand Eigil Torp Olesen.
Mødet holdes i Frederikshavn på Knivholt, Hjørringvej 180 A.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årsmøde hos de lokale naturfredningsfolk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger