Byggegrunde på vej i Østervrå….

Byggegrunde på vej i Østervrå….

5. november 2010 - kl. 5:53 - af

Økonomiudvalget indstiller til byrådet, at storparcellen i Bakkevænget i Østervrå sælges som enkeltgrunde. En jordskredssejr for Østervrå, siger Birgit Hansen (S)
Nu ser det endelig ud til, at der kommer skred i sagen omkring attraktive byggegrunde i Østervrå. Økonomiudvalget havde på sit seneste møde den 25. oktober storparcellen i Bakkevænget på dagsordenen. Det store boligområde har tre gange været sendt i udbud som en samlet parcel, men uden held. Det har betydet, at købere til grunde i Østervrå ikke har haft særlig meget at vælge imellem, og p.t. er der kun et par enkelt grunde ledige.

Udstykning og byggemodning
Byrådsmedlem og medlem af økonomiudvalget Birgit Hansen (S) var på mødet fortaler for, at sælge storparcellen som enkeltgrunde og at kommunen byggemodner. Det sidste forslag kunne der dog ikke opnås enighed om. I stedet var der stemning for, at der først sælges et par grunde, inden der byggemodnes. Jeg havde gerne set, at vi kunne byggemodne med det samme, siger Birgit Hansen, men jeg synes alligevel, at vi har taget en god beslutning, som jeg vil betegne som en jordskredssejr for Østervrå, slutter Birgit Hansen (S).

Grunde efterspørges
Forvaltningen bekræfter, at der er efterspørgsel efter byggegrunde i Østervrå, og der er ingen tvivl om, at økonomiudvalgets medlemmer er enige om, at man skal være oppe på tæerne, og være fleksible overfor borgernes forespørgsel efter grunde. Økonomiudvalget har ligeledes diskuteret den noget stramme lokalplan for området, også her ønsker udvalget, at der skal udvises fleksibilitet overfor borgernes forespørgsler og ønsker til en opblødning.
Interesserede kan kontakte forvaltningen, hvis de er interesserede i at vide mere om de nye muligheder for køb af en grund og om muligheder for dialog omkring de lidt stramme krav til bl.a. byggelinjer og farver m.m.
Økonomiudvalget har indstillet sin beslutning til byrådet, og der vil helt sikkert være mange i Østervrå, der vil følger dette dagsordenpunkt med ekstra stor opmærksomhed. Bakkevænget er et velbeliggende boligområde tæt på skole og daginstitution. Muligheden for nu at kunne købe enkelt grunde er et kæmpe skridt i den rigtig retning, og der er ingen tvivl om, at det glæder rigtig mange i Østervrå.
Det skal blive spændende at se, om salget kan komme i gang inden årsskiftet. Fra 1. januar 2011 træder en række ændringer af momsloven i kraft. Heriblandt ophæves momsfritagelsen for salg af byggegrunde. Konsekvensen heraf er, at der pr. 1. januar 2011 skal svares moms af salgsprisen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Byggegrunde på vej i Østervrå....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER