Sæbybanen fra ende til anden…….

Sæbybanen fra ende til anden…….

2. november 2010 - kl. 1:05 - af

Det var en foredragsholder, der vidste hvad sagen drejede sig, om da Lokalhistorisk Forening for Voerså og Omegn havde sat Hardy Jespersen, Frederikshavn, til at fortælle om Sæbybanen tirsdag aften 26. oktober på Voerså Museum.

De 25 fremmødte fik en grundig gennemgang om banens betydning for Sæby og oplandsbyerne samt masser af forklaringer om gamle lokomotiver, togvogne, stationer, landsbyer med stationer, togpersonale, perroner, toiletter og ellers en udførlig gennemgang fra Frederikshavn over Sæby med en del stiklinier ud til landsbyerne for at slutte af i Fjerritslev.

Sæbybanen eksisterede fra omkring 1900 og til 31. marts 1968, hvor den sidste tur blev kørt.

Blandt de mange lysbilleder Hardy Jespersen understøttede sit foredrag med, var der rigtig mange interessante billeder taget ud gennem togvinduerne.

Jespersen havde endda været så forudseende, at han også havde flere billeder fra opbrydningen af selve banen.

Efter foredraget svarede Jespersen beredvilligt på en del spørgsmål.

For sin ulejlighed fik foredragsholderen overrakt en erkendtlighed fra formand Elgård Jørgensen.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbybanen fra ende til anden.......' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER