Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

2. november 2010 - kl. 14:12 - af

SaebyAvis.dk bringer hver uge uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Lunken stemning i erhvervslivet

Danmark
Danmarks Statistik offentliggjorde i ugens løb tal for konjunkturbarometrene i oktober for byggeriet, industrien og servicesektoren. Konjunkturbarometrene er særligt interessante, da de giver et værdifuldt indblik i erhvervslivets syn på den aktuelle økonomiske udvikling i en situation, hvor der fortsat er en ikke ubetydelig usikkerhed omkring bæredygtigheden af det økonomiske opsving herhjemme.
Tallene viste, at optimismen i erhvervslivet faldt tilbage i oktober i forhold til september. Byggesektoren faldt tilbage på et særdeles pessimistisk niveau på -33, industrien gik tilbage fra +5 til +1, mens servicesektoren lå uændret på +4.
Der tegner sig dermed også fortsat et overordnet billede af en noget lunken stemning i erhvervslivet. Således befinder den samlede erhvervstillid – beregnet som vægtet sum af de tre konjunkturbarometre – sig fortsat i negativt terræn, dog primært trukket ned af byggesektoren.
Vi må derfor også sande, at det danske erhvervsliv over de seneste måneder ikke er blevet mere optimistisk i retning af, at vi er på vej ind i et bæredygtigt opsving – desværre tværtimod. Dagens tal indikerer, at den økonomiske vækst er på vej ned i gear herhjemme, og dermed er bekymringerne om holdbarheden af genopretningen af dansk økonomi desværre fortsat sprællevende.
Vi fik ligeledes tal for bruttoledigheden i ugens løb. Tallene viste lidt skuffende en stigning i bruttoledigheden på 2.500 personer fra august til september. Stigningen kommer efter et markant fald i august, men omvendt også efter en kraftig stigning i de tidlige sommermåneder. Reelt har der formentlig været tale om, at ledigheden har været ganske svagt stigende i 2010, men at tallene er blevet forstyrret af tekniske forhold omkring sommerferien. Formentlig er vi tæt på toppen i arbejdsløsheden for denne gang. Men der er ikke tegn på, at vi kommer til at opleve reelle fald i ledigheden lige foreløbig.

Renter
For anden gang i denne måned forhøjede Danmarks Nationalbank folio- og indlånsrenten med 0,10 %-point til hhv. 0,6 % og 0,7 %. Den officielle rente blev fastholdt uændret på 1,05 %. Renteforhøjelsen ser ikke ud til at være udløst af noget særligt pres på den danske korne, men er tydeligvis en reaktion på de stigende pengepolitiske renter i euroområdet i de seneste uger. Med faldet i de meget korte europæiske pengemarkedsrenter er dag-til-dag spændet igen i den danske krones favør, hvilket kan få Nationalbanken til at forholde sig afventende foreløbig. Men hvis de europæiske pengemarkedsrenter stiger igen kan det ikke udelukkes, at renten forhøjes igen.
Den kommende uge er tætpakket med nøgletal og begivenheder, herunder ISM, beskæftigelse og møder i FOMC og ECB. Ingen af disse begivenheder er uvæsentlige, men fokus vil være rettet mod FOMC. På baggrund af korrektionen i sidste uge ventes Fed ikke at skuffe markederne. Vi tror, at risikoen består i faldende lange obligationsrenter.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger