Tjek hvilke grunde der er forurenet – hurtigt og nemt

Tjek hvilke grunde der er forurenet – hurtigt og nemt

30. oktober 2010 - kl. 0:06 - af

Region Nordjylland giver nu online adgang for alle borgere, advokater, ejendomsmæglere og andre, der har behov for at finde ud af, om en grund er forurenet. Har du tidligere brugt tid på at ringe eller skrive til Region Nordjylland for at tjekke, om en bestemt grund var forurenet, kan du nu glæde dig over, at oplysningerne fremover vil ligge frit tilgængelige på regionens hjemmeside, så du kan tjekke lige når det passer dig.

Jordforureningslovens ArealRegister (JAR) er en vejviser til de forurenede grunde og viser på et øjeblik, hvilke grunde der er kortlagt som forurenede, og hvilke der er under mistanke for at være det. Registret er for eksempel relevant ved ejendomshandler, hvor man har brug for en forureningsattest. Man taster bare adressen ind og får herefter de informationer, der findes om grunden – både i tekstform og på kort.

Bedre og mere effektivt
– Systemet giver helt klart en bedre og mere effektiv sagsbehandling. Det har været et tidskrævende arbejde for personalet at skulle besvare de mange henvendelser om forurenede grunde og manuelt sende informationer videre til bl.a. Miljøstyrelsen. Så både for os og for brugerne af systemet bliver det en lettelse, at det meste kommer til at foregå online. Vi regner dog stadig med at få telefonopkald om de sager, der er i gang, siger Kenn Bloch Mortensen, kontorchef for jordforurening.

JAR systemet vil altid være helt opdateret med informationer fra regionen, da alle oplysninger tastes ind og vedligeholdes et og samme sted.

Til glæde for vores samarbejdspartnere
Nogle af de folk, der kommer til at bruge systemet rigtig meget er ejendomsmæglere.
– Det kommer i høj grad til at lette vores arbejdsgang, idet vi ikke længere skal bruge tid på at skrive til regionen for at få oplysningerne og bagefter vente på svar. Fremover kan vi gøre det hele på en gang – online og uden ventetid. Samtidig mindsker vi også risikoen for tastefejl ved, at det nu kun er én person, der skal taste og ikke flere personer i flere forskellige systemer. Så alt i alt en stor fordel for os at JAR går i luften, siger ejendomsmægler Palle Ørtoft fra Nybolig.

Du kan søge i JAR på www.jordforurening.rn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tjek hvilke grunde der er forurenet – hurtigt og nemt ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER