Reformationsgudstjeneste i Sæby kirke på søndag

Reformationsgudstjeneste i Sæby kirke på søndag

29. oktober 2010 - kl. 5:37 - af

Søndag den 31. oktober er der reformationsgudstjeneste i Sæby kirke. Legenden siger nemlig, at Martin Luther hamrede en tekst mod den katolske afladshandel op på slotskirkens dør i Wittenberg allehelgensaften 1517. Denne dato regnes som reformationens fødselsstund. Siden opstod den evangelisk-lutherske kirke, som Den danske Folkekirke er en del af.

Dengang i 1500-tallet protesterede Luther imod afladshandlens vildfarelser, men hvad vil det egentlig sige at være evangelisk-luthersk i dag? Det er emnet for denne aftengudstjeneste, der begynder kl. 19. Peter Jessen er prædikant.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Reformationsgudstjeneste i Sæby kirke på søndag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER