Lokalt navn i børnenes rekordbog for 2011

Lokalt navn i børnenes rekordbog for 2011

26. oktober 2010 - kl. 15:35 - af

I bogen, som har 22 års jubilæum, kan man bl.a. finde en rekordholder fra Sæby. Det er Kasper Sigtenborg Tunsted, der som 9-årig satte rekord, da han i juli 2009 ved Cirkuspladsen i Sæby, fandt et kæmpestort stykke rav på 210 gram, og med en værdi på 1.500 – 2.000 kr.

Han fortæller: ”Jeg kan godt li’ at gå nede ved stranden og finde rav, og jeg har fundet en hel del i forskellige størrelser. Da jeg fandt kæmpestykket, havde det blæst en del. Jeg fandt lidt småt rav ind imellem regnbygerne, men lige pludselig lå der en stor rund klump. Den var svær at se, da den var dækket af ruer og tang. Jeg troede først, at det var en sten, men den var meget let. Jeg tog ned til ravsliberen i Sæby for at få at vide, om det nu også var rav – og det var det. Ravet er meget flot og rundt, og der er ikke slået noget af det, så det er et meget flot stykke.”

Kasper fortæller videre, at der vist kun en gang tidligere er fundet et større stykke rav i Sæby, det blev fundet af en tysker tilbage i 2008, og det vejede 405 gram.

Til sidst spørger vi Kasper, hvornår det er bedste at samle rav? og her svarer den glade rekordindehaver, at det er fra nu og frem til nytår.

Læs bogen om de mange spændende og sjove rekorder – og når det gælder rekorder, er det kun fantasien, der sætter grænser.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalt navn i børnenes rekordbog for 2011 ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER