Brug efterårsferien til at samle nødder

Brug efterårsferien til at samle nødder

19. oktober 2010 - kl. 0:18 - af

Lige nu falder røde, brune og gule blade. Efteråret er kommet – så hvorfor ikke gå på nøddejagt i eftereårsferien.

Nødderne smager dejligt, og det er lige nu, de skal plukkes, så de er klar til julen.

Og hvor kan man se finde dem? De danske skove er et godt sted at lede, her er hasselnødder meget udbredte, og de er nemme at kende, på hasselbuskens store hjerteformede blade. Skov- og Naturstyrelsen fortæller, at der er masser af hasselnødder at finde i år.

Det næste er så, hvordan finder jeg de rigtige nødder, og hvordan opbevare jeg dem, så de ikke bliver dårlige.

Her anbefaler Skov- og Naturstyrelsen at tørre nødderne, lige så snart du kommer hjem. De skal ligge varmt og haave godt med frisk luft. Her skal de ligge i et par uger. Du kan også tørre dem i ovnen i et kvarter ved svag varme.

Nødder med huller i skal du ikke samle op, de har haft besøg af nøddesnudebillen og er sikkert næsten udhulet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Brug efterårsferien til at samle nødder ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER