Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

12. oktober 2010 - kl. 0:14 - af

SaebyAvis bringer hver uge uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.Dankortomsætningen rokker sig ikke

Danmark
Nets (det tidligere PBS) offentliggjorde i ugens løb tal for udviklingen i Dankort-omsætningen i september. Tallene viste lidt skuffende, at Dankort-omsætningen var uændret fra august til september – når man korrigerer for normale sæsonudsving.
Set over det seneste år er det dog blevet til en vækst på 6 % – hvilket indikerer, at forbruget er kommet i gang, men at der altså ikke er kommet mere luft under vingerne her i den første efterårsmåned.
Det er glædeligt, at forbruget målt i løbende priser er steget med hele 6 % over det seneste år. Men der har trods rentefald og skattelettelser i år ikke været en vækst i Dankort-omsætningen siden maj. Den manglende vækst gennem de seneste måneder er en smule bekymrende, når man erindrer, at der ikke kommer tilsvarende stimuli til det private forbrug i 2011, som der har været i 2010. Dermed kan man være bekymret for forbrugsvæksten fremadrettet.
Ugen bød også på tal for tvangsauktioner og konkurser. Efter et kraftigt fald i antallet af tvangsauktioner i august, så steg antallet med 38 fra 384 i august til 422 i september. Trods stigningen er det vores vurdering, at antallet af tvangsauktioner har toppet. De lave renter og de svagt stigende boligpriser er med til at sikre, at der i et historisk lys ikke er tale om et alarmerende højt niveau for antal tvangsauktioner. Dertil kommer, at ledigheden ikke længere er stigende, hvilket er med til at sikre, at danskerne har råd til at blive boende i deres bolig.

Renter
I de seneste uger er obligationsmarkederne blevet mere og mere overbevist om, at Federal Reserve leverer endnu en omgang kvantitative pengepolitiske lempelser. Markedet har reageret ved at sende obligationsrenterne endnu længere ned. Penge-markedskurven i USA er nu så flad som nogensinde, idet den første renteforhøjelse fra Fed er udskudt helt til midten af 2012.
Et interessant aspekt ved udviklingen på det amerikanske obligationsmarked de seneste uger er, at markedet har afkoblet sig fuldstændigt fra den omgivende verden. Hverken nøgletallene eller bevægelser i risikosøgningen bider på markedet. Radaren er låst fast på Feds kommunikation og udsigten til nye kvantitative lettelser. Vi mener derfor også, at de forventede forestående kvantitative lettelser er kraftigt indpriset i markedet, og vi venter ikke større bevægelser i markedet, når lempelserne endelig kommer.
I USA ventes mødereferatet fra FOMC at blive ugens hovedbegivenhed. Der vil være fokus på diskussionen om, hvordan kvantitative lempelser skal times og implementeres. Fredagens detailsalg bliver også interessant. Markedet vil formentlig blive positivt overrasket, men vi venter ikke nogen større reaktion i obligationsmarkederne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER