Sæby Handicap Idræt på tur til Læsø

Sæby Handicap Idræt på tur til Læsø

10. oktober 2010 - kl. 0:02 - af

Mandag kl. 11.00 mødtes vi på havnen i Frederikshavn 22 friske Sæbynitter tog færgen til Vesterø og fik en let anretning ombord. Vel fremme var der indkvartering på Vesterø vandrehjem.

Senere var vi på bustur øen rundt, vi havde en indfødt læsøbo (gennem flere generationer) som chauffør. Han var rigtig god til at fortælle om øens seværdigheder vi var forbi flere af øens kunstnere bl.a. (Anne Julie) vi så museumsgården som er bygget af  vragtømmer fra skibe som blev lokket på grund af heste med flagermuslygter om halsen.

Vi besøgte Uldstuen  og  det højeste punkt på øen 27 m. over havet, vi besøgte Hummerhytterne og stenen hvor Læsø opstod.

Tirsdag spiste vi en lækker frokost på Spegeriet før vi tog med Rønnebussen forbi lysstøberiet Krogbækgaard rideskole (120 islandske heste) hvor vi holdt og så ud over det meget flade areal.

Herfra er der 5 km. til vandet. Kattegat kommer i ekstreme tilfælde helt ind over vejen (helt op til Krogbækgaard). Vi så flere forskellige planter bl.a. Orkideer og kødædende planter (alt er fredet)

Vi tog holdt ved saltbrøndene og pigestenen før vi kørte igennem vandet ud til Hornfiskeøen  og på vejen hjem var vi på Saltsyderiet hvor vi så hvordan man syder salt.

Onsdag tidlig op for vi skulle selv smøre vores madpakker til frokost. Så gik turen til Byrum hvor vi besøgte Falck og så på Brandbiler og Ambulancer (både indvendig og udvendig) nogen fik endda en tur i en brandbil supert, der er ca. 20 brande  og 60 ture til helikoptern om året det tager kun 20 min. fra man letter fra Læsø til man er på Aalborg sygehus.

Så var vi klar til turen hjem. Vi var i Frederikshavn kl . 16.30. Alle glade og godt trætte, slutter Lonni Eltved.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Handicap Idræt på tur til Læsø' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger