Hjælp og støtte til pårørende til psykisk syge …

Hjælp og støtte til pårørende til psykisk syge …

7. oktober 2010 - kl. 9:25 - af

… og mennesker, der hører stemmer. Sundhedsudvalget vedtog på sit møde i forgårs (den 5. oktober), at der nu kan oprettes en særlig støttegruppe til borgere, der hører stemmer og samtidig blev det vedtaget, at der også kan etableres en støttegruppe for pårørende til psykisk syge.

Hjælp til mennesker, der hører stemmer
”Formålet med at oprette støttegruppen for borgere, der hører stemmer, er at skabe et mødested, hvor tanker og følelser kan deles med andre i samme situation”, siger udvalgsformand Anders Broholm. ”Ved at være med i denne støttegruppe håber vi på, at den enkelte deltager får en større forståelse og samtidig får større viden om, hvad de selv kan gøre for at håndtere stemmerne. Det er vores håb, at man bliver i stand til bedre at tage vare på sig selv og oplever en positiv forandring af hverdagen”, pointerer Anders Broholm. Fagpersoner vil lede gruppen og får på denne måde mulighed for at undervise, give råd og vejlede medlemmerne af gruppen.

”Mange tror fejlagtigt, at det at høre stemmer skal opfattes som en sindssygdom, men forskning har vist, af 2/3 af alle stemmehørere er velfungerende mennesker, der aldrig har været i kontakt med psykiatrien”, fortæller Anders Broholm. ”For at kunne fungere i dagligdagen er det vigtigt for stemmehørere at få indsigt i, hvordan man kan håndtere stemmerne og leve et godt liv med dem. Støttegruppen henvender sig derfor til alle borgere i kommunen, der hører stemmer.”

Støttegruppe til pårørende til psykisk syge
”At være pårørende til en psykisk syg er ofte en anledning til bekymring, og det er samtidig et tabubelagt område, som giver pårørende en følelse af manglende handlefrihed og handlemulighed, savn, angst eller en følelse af skyld, skam og vrede. Flere pårørende er så belastet, at de ikke magter at bevare opgangskredsen, og dermed kan den psykiske sygdom hos et familiemedlem i flere tilfælde føre til isolation”, siger Anders Broholm.

”Formålet med pårørendegruppen for sindslidende er at styrke ressourcerne hos de pårørende. Støttegruppen skal meget gerne kunne give de pårørende overskud til at leve sit eget liv og samtidig give de enkelte pårørende overskud til at kunne være en ressource for den sindslidende”, fortsætter Anders Broholm. Støttegruppen skal være et mødested, hvor tanker og følelser i fortrolighed kan deles med andre i samme situation. Også denne gruppe ledes af fagpersoner, der lytte og samtidig vejlede og rådgive de pårørende.

Intet tungt bureaukrati
For begge grupper gælder, at der ikke skal udarbejdes referater af møderne. Der er helt bevidst tale om fristeder, hvor der skal være plads til alle, og hvor man kan tale frit sammen.

”Støttegrupperne tager afsæt i Frederikshavn Kommunes socialpsykiatri, men vil blive organisatorisk forankret i afdelingen for Sundhedsfremme og Forebyggelse. Der vil blive et tæt samarbejde mellem de to afdelinger, så fagekspertisen udnyttes bedst muligt”, tilføjer Anders Broholm.

Begge grupper har fået 35.000 kr. til arbejdet, og Sundhedsudvalget har ønsket at få en evaluering efter 1 år.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjælp og støtte til pårørende til psykisk syge … ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER