Danish Crown køber tysk svineslagteri

Danish Crown køber tysk svineslagteri

7. oktober 2010 - kl. 15:58 - af

Danish Crown har underskrevet en aftale om at købe det tyske svineslagteri D&S Fleisch. Aftalen er blandt andet betinget af en godkendelse fra konkurrencemyndighederne, men begge parter har en forventning om, at en godkendelse kan opnås i løbet af kort tid.

Med 3,5 mio. slagtninger årligt er D&S Fleisch Tysklands fjerdestørste slagteri, og Danish Crown opfylder med købet endnu et konkret punkt på planen DC Future.

– Igennem de senere år har det tyske marked og økonomien omkring tyske slagterier repræsenteret en væsentlig udfordring for Danish Crown. Derfor vurderede vi allerede for halvandet år siden, at vi vil kunne opnå en betydelig effekt ved at være aktiv på det tyske råvaremarked, og nu har vi fundet den optimale løsning, siger Danish Crowns CEO Kjeld Johannesen.

Tyskland er i forvejen et væsentligt marked for Danish Crown, og et tysk slagteri til tyske slagtesvin vil give en adgang til markedet, som kommer hele koncernen til gode. Med købet opnår Danish Crown en hjemmemarkedsposition i Tyskland og en øget robusthed i den internationale afsætning.

– Vi har i dag gode erfaringer med fersk kød både i Sverige, UK, og Polen, og Tyskland er det næste naturlige skridt. Som i de øvrige lande, hvor vi har slagteaktiviteter, er det hensigten, at det er lokale, tyske svin, vi vil slagte. Det betyder også, at det ikke umiddelbart får indflydelse på de danske arbejdspladser, siger Kjeld Johannesen.

D&S Fleisch ligger i Essen (Oldenburg) tæt på en række af Danish Crowns øvrige afdelinger i Nordtyskland. Udover slagteanlægget i Essen (Oldenburg) overtager Danish Crown D&S Fleisch’s andet slagteanlæg i Cappeln. Danish Crown planlægger ikke blot at videreføre anlægget i Essen med den nuværende kapacitet, men at udvide kapaciteten og beskæftigelsen i fremtiden.

Indtil nu har D&S Fleisch været et privatejet selskab.
– Vi har igennem nogen tid arbejdet på at finde den rigtige køber til vores slagteri, og valget faldt på Danish Crown, fordi de med deres adgang til verdensmarkedet passer godt til den forretning, D&S Fleisch har bygget op, siger Herbert Dreckmann, en af ejerne af D&S Fleisch.

D&S Fleisch er en virksomhed, som igennem de seneste år har haft stærk vækst. De producerer både til detailhandel, forarbejdningsindustri og eksport, og svineleverancerne sker på baggrund af kontrakter, som Danish Crown overtager ved købet.

Convenience-virksomheden Fleisch Krone Feinkost indgår ikke i overdragelsen, men drives videre af de hidtidige ejere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danish Crown køber tysk svineslagteri ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger