Personalemangel trods nyt og moderne materiel

Personalemangel trods nyt og moderne materiel

5. oktober 2010 - kl. 10:32 - af

Hos Falck i Sæby sidder en flok mandfolk og en enkelt pige rundt om bordet for at ligge planer for fremtiden. Deres indsats er rigtig mange hvert år 100% afhængige af, og bestemt ikke i en situation vi synes om. Når der ringes 1-1-2 i tilfælde af brand, kan de 13 frivillige brandfolk fra Sæby af gode grunde ikke vide om det gælder live eller død, eller om det bare er en falsk alarm udløst ved et uheld. Men en ting er sikkert, deres indsats kan have store konsekvenser for os alle og  vores fremtid.
Materiellet hos Falck i Sæby fejler bestemt ikke noget, inden for de sidste år er det udtjente materiel blevet skiftet ud med nyt og mere tidssvarende.
Det gamle er doneret til det store udland, hvor det stadig gør gavn den dag i dag, og minsandten om ikke Sæby Kommunes logo sammen med Falck’s stadig præger den gamle A-sprøjte i sine nye omgivelser i Managua. Her bliver såvel den gamle Mercedes 11-13 fra Sæby, som flere af Falck’s ambulancer flittigt brugt med stor taknemlighed, indtil den dag de ikke kan mere og skrottes.

Hos Falck i Sæby har de således fået 2 nye køretøjer, som hver især gør deres til, at arbejdet som brandmand kan udføres med succes. Dog er der en kedelig tendens, som ikke kun er et lokalt problem, men som er landsdækkende, nemlig personalemangel. I Sæby kunne de godt ønske sig 3 nye kollegaer, og rundt om bordet i personalestuen jokes der med, at man jo nok skal være lidt speciel og samtidig passe på, for som de siger – det er stærkt vanedannende at være brandmand.

Kravene til nye kollegaer er dog ganske klare, alment godt helbred, ren straffeattest samt bopæl inden for kort afstand, da man skal kunne være fremme ved Falck, indenfor 5 minutter efter alarmen er gået. Og sidst men ikke mindst, er det ønskeligt, at vedkommende har stort kørekort, dette er dog ingen betingelse. Men som de understreger, så er det en god ting at få det afklaret, med en forhåbentlig forstående chef, inden man går videre med ideen om at blive frivillig brandmand. Alarmen jo er ligeglad med, om man har fri eller er på sit almindelige job.

Uddannelse er også noget som følger med, når man søger indenfor hos Falck. Det foregår løbende henover en periode der kan svinge meget, alt efter om man ønsker at gennemføre uddannelsen i weekenderne eller på hverdage, begge muligheder er tilstede, så det kan tilpasses den enkelte. Hvis der skulle sidde nogen med en fornemmelse af, at det kunne være interessant, så holdes der landsdækkende åbent hus hos Falck lørdag den 6. November, hvor der er mulighed for at snuse til jobbet på nærmeste hold.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Personalemangel trods nyt og moderne materiel ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger