Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

4. oktober 2010 - kl. 12:51 - af

SaebyAvis bringer hver uge uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Mere robust opsving end tidligere troet

Danmark
De reviderede nationalregnskabstal for 2. kvartal viste sig at byde på indtil flere positive overraskelser. Således blev den kvartalsvise BNP-vækst oprevideret fra 1 % til 1,7 %, og dermed er dansk økonomi vokset med hele 3,7 % over det seneste år mod tidligere vurderet 2,8 %. Selve niveauet for BNP er blevet oprevideret med cirka 2,7 mia. kroner. Dykker vi ned i revisionerne, dækker de over en noget kraftigere fremgang i investeringsvæksten og i det private forbrug. De faste bruttoinvesteringer steg med 8,1 % mod tidligere 3,2 %, og det private forbrug gik frem med 0,4 % mod et fald på 0,3 % i den første offentliggørelse.
Dermed indikerer de reviderede BNP-tal et noget mere robust opsving i dansk økonomi end tidligere troet, og det er også positivt at se, at forbrugerne i høj grad er i live og i første halvår af 2010 har løftet forbruget med 3 % i forhold til samme periode sidste år. Trods de gode tal for dansk økonomi og den høje økonomiske vækst gennem det seneste års tid er vi dog stadig små 4 % fra aktivitetstoppen fra før krisen ramte os. Ligeledes ændrer tallene ikke ved, at der stadig er udfordringer forude. Hverken det offentlige forbrug eller lagerinvesteringerne vil i samme omfang bidrage til at understøtte økonomien over de kommende kvartaler, og der hersker fortsat usikkerhed om holdbarheden af den økonomiske genopretning.
Selv om aktivitetsudviklingen i økonomien blev oprevideret, var der tale om en mindre nedjustering af beskæftigelsesniveauet med 3.000 personer. Vigtigst af alt er der dog stadig tale om fremdrift i beskæftigelsen på 5.000 personer fra 1. kvartal til 2. kvartal, og det understreger, at vi har set en stabilisering af arbejdsmarkedet efter en historisk nedtur. Det bekræftede ugens ledighedstal for august også ved at vise et fald i bruttoledigheden på 5.100 personer i forhold til juli. Dette fald kom efter kraftige ledighedsstigninger i juni og juli, og de store udsving skyldes formentlig teknik i forbindelse med usikkerhed om sæsonkorrektionen hen over sommerperioden. Det overordnede billede fra ledighedsfronten stemmer dermed igen noget bedre overens med de seneste tendenser i beskæftigelsesudviklingen.

Renter
Efter en korrektion på obligationsmarkederne, der strakte sig over tre uger i september, er obligationsrenter igen faldet både i forrige uge og den seneste uge. Eksempelvis har den 10-årige tyske obligation har allerede vundet mere end halvdelen af det tabte tilbage.
Den ændrede stemning på obligationsmarkederne skyldes, at en ny omgang kvantitative pengepolitiske lempelser fra Federal Reserve er rykket tættere på, og at de europæiske aktivitetsnøgletal (PMI) peger mod en opbremsning i væksten.
Der ventes ingen store overraskelser på ugens pengepolitiske møde. ECB har allerede forlænget de ekstraordinære likviditetsmidler til 4. kvartal, og vi venter ikke, at der annonceres beslutninger om midlerne i 1. kvartal før mødet i november. Det bliver dog interessant at se, hvordan centralbanken ser på den lave likviditetsefterspørgsel. Hvis ECB ser det som et tegn på, at de europæiske banker er i bedring, kan det skabe frygt i markedet for, at likviditetsoperationerne med fuld tildeling ikke vil blive fortsat næste år.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER