Aquapunkt nu også i Sæby Svømmebad

Aquapunkt nu også i Sæby Svømmebad

4. oktober 2010 - kl. 0:07 - af

AquaPunkt er en ny træningsform i vand, som svømmehaller over hele Danmark introducerer. AquaPunkt giver øget styrke, smidighed og velvære, og så er træningen ideel til at lindre og forebygge ømme led og muskler – et problem som 700.000 danskere oplever.

Hver femte dansker over 16 år har kroniske smerter, og over halvdelen af alle voksne danskere har haft smerter i muskler eller led inden for de sidste 14 dage. Med AquaPunkt har Gigtforeningen udviklet en træningsform, der skal hjælpe danskerne med de ømme punkter, og i denne weekend introduceres AquaPunkt i svømmehaller over hele Danmark.

– Ømme led og muskler er i dag den største folkesygdom i landet. I Gigtforeningen kan vi ikke stiltiende sidde og se på, at tusindvis af leveår går op i forringet livskvalitet og invaliderende smerter, når vi ved, at meget kan forebygges. Træning er et vigtigt nøgleord, og her er AquaPunkt ideelt for alle – ikke mindst for folk med ømme led og muskler, fortæller direktør i Gigtforeningen, Lene Witte.

AquaPunkt består i al sin enkelhed af en række redskaber med enkle øvelser for både arme, skuldre, lænd, mave, hofter og ben. Træningen er gratis, når man først er i svømmehallen, og kan udføres når man har lyst – uafhængig af holdtider. Er man i tvivl om noget, kan man altid spørge hallens AquaCoach, som typisk er hallens livredder eller bademester, der er uddannet i øvelserne. Der er til dato uddannet over 300 AquaCoaches.

– Vi oplever, at rigtig mange slet ikke er klar over vands gode egenskaber til forebyggelse og skånsom styrketræning. Hvert år strømmer 25 millioner besøgende gennem de danske svømmehaller – mange for at svømme eller hænge ud i bassinet med venner. Hvis vi kan få flere af dem til at opdage, hvor sjovt, effektivt og nemt, det er at træne med AquaPunkt, er det vores håb, at træningen kan hjælpe rigtig mange med at forebygge og lindre ømme punkter. I sidste instans kan det forhåbentlig bidrage til, at færre udvikler kroniske smerter i led og muskler, siger Lene Witte.

AquaPunkt er delvist finansieret af TrygFonden og udviklet af Gigtforeningen og Dansk Svømmebadsteknisk Forening.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Aquapunkt nu også i Sæby Svømmebad ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger